Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Danemarca pune România pe lista țărilor ”închise”. Turiștii români nu mai pot intra în această țară

Danemarca a plasat România pe lista țărilor închise, din cauza pandemiei. Conform noilor măsuri care intră în vigoare în această țară pe 1 august, românii mai pot intra în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, anunță Ministerul de Externe.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.07.2020 , 20:07

Control la graniţă în Danemarca
Danemarca plasează România pe lista ţărilor închise, din cauza pandemiei - Profimedia Images
  • Turiştii români nu mai pot intra în Danemarca.
  • Românilor cu drept de şedere în Danemarca li se recomandă carantina la întoarcerea din România.

Conform noilor reguli, românii care vor să vină în scop turistic în Danemarca nu vor mai putea intra pe teritoriul acestei țări de la 1 august. Vor avea acces doar românii care vin în baza unor motive întemeiate, dar care sunt nevoiți să vină și cu rezultatul negativ al unui test pentru coronavirus. De asemenea, românilor cu drept de ședere în Danemarca li se recomandă ferm carantina timp de 14 zile după întoarcerea din România. Tranzitul acestei țări de către cetățenii români este drastic condiționat.

Îți prezentăm integral comunicatul Ministerului de Externe:

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsuri care vor intra în vigoare la 1 august 2020, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor "închise", alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Articolul continuă după reclamă

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente. Pentru informații în limba română privind lista de "motive întemeiate", este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga.           

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiții:

- Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

- Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de "motive întemeiate" indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Informații suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următorul link (limba engleză).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Copenhaga - 0045 27 35 55 37.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Danemarca pune România pe lista țărilor ”închise”. Turiștii români nu mai pot intra în această țară