Meniu LIVE
Search
x

Video Daniel și David, frățiorii uciși în Italia, au fost înmormântați. Strigătul disperat al mamei lângă sicriele albe ale micuților

Frații Daniel și David Fusinato aveau 5 și 10 ani şi o viaţă întreagă înainte. Destinele lor, însă, au fost curmate brusc, duminca trecută, când un individ înarmat i-a împuşcat mortal în timp ce se jucau într-un parc din Ardea, în Italia. Ieri, sute de oameni i-au condus pe băieți, pe ultimul lor drum.

De Veronica Micu la 20.06.2021, 12:36

Duminică a fost o zi plină de tristeţe şi de lacrimi la Ostia. O întreagă comunitate și-a luat rămas bun de la David și Daniel Fusinato, frăţiorii ucişi cu sânge rece la Ardea, în urmă cu o săptămână. 

Slujba de înmormântare a avut loc în biserica Santa Maria Regina Pacis, la ceremonie participând inclusiv președintele Regiunii Lazio, Nicola Zingaretti, și primarul Romei, Virginia Raggi.

Au fost clipe tulburătoare. Pe un banner înălţat de foşti colegi ai lui Daniel de la echipa de fotbal a oraşului se putea citi mesajul: "Adio, Daniel și David, inimile voastre să zboare mai sus decât nebunia acestei lumi". Iar la scoaterea celor două sicrie albe din biserică, cei prezenți au aprins fumigene alb-albastre, pentru a aduce un omagiu lui Daniel și pasiunii sale pentru echipa de fotbal Lazio. Apoi, au eliberat spre cer sute de baloane şi doi porumbei.

Pe acelaşi subiect

Au urmat aplauze îndelungate, apoi tăcere. O tăcere întreruptă brusc de strigătul disperat la mamei celor băieţei, când cele două sicrie au fost aşezate în maşinile funerare.

Daniel a murit încercând să-şi apere frăţiorul

În urmă cu câteva zile, poliţiştii au reconstituit ultimele clipe din viaţa celor băieţi, înainte de a fi împuşcaţi mortal de Andrea Pignani, în parcul de lângă casă.

La mai bine de 72 de ore de masacrul care a îndoliat Italia, anchetatorii au dezvăluit două acte de eroism. Potrivit reconstrucţiei făcute de anchetatori, primul din cele cinci gloanţe trase de Andrea Pignani, un tânăr inginer IT devenit şomer, l-a atins pe David Fusinato. Copilaşul de numai 5 anişori a fost împuşcat în gât. În loc să fugă, ca să nu fie şi el omorât, Daniel s-a întors să-şi salveze frăţiorul, sfârşind şi el la fel ca micuţul David.

A fost primul act de eroism. Al doilea, spun carabinierii, este cel al bătrânului Salvatore Ranieri, de 75 de ani, care a sărit în ajutorul copiilor. Pensionarul mergea cu bicicleta când l-a văzut pe criminal cum scoate arma. Şi-a dat viaţa, dar nu a reuşit să-i salveze, scrie Gazzetta del Sud.

Cine este tânărul care i-a ucis pe Daniel și David

După ce a comis atacul, agresorul, un tânăr de 35 de ani a fugit acasă, s-a baricadat în cameră, unde în cele din urmă şi-a pus capăt zilelor. 

Italianul de 35 de ani era licenţiat în inginerie informatică, dar de câteva luni era şomer. Locuia cu mama lui și, potrivit publicaţiei La Repubblica, era cunoscut în zonă pentru mai multe episoade de hărţuire, multe dintre ele fiind raportate la poliţie. În urmă cu o lună, Andrea Pignani fusese consultat de psihiatri după ce o agresase chiar pe mama lui. 

Arma cu care a comis tripla crimă de bărbat, un Beretta de calibru 7,65, i-a aparţinut tatălui său, paznic, decedat în noiembrie. Mama lui Andrea Pignani este și ea anchetată de carabinieri, pentru că nu a predat pistolul poliției, după moartea soțului ei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Daniel și David, frățiorii uciși în Italia, au fost înmormântați. Strigătul disperat al mamei lângă sicriele albe ale micuților