Antena Meniu Search
x

De ce nu a mers Kim Jong Un cu avionul în Rusia şi a preferat trenul care prinde maximum 50 km/h. ONU nu-l poate opri pe Putin să dea arme Phenianului

Kim Jong Un a ajuns în Rusia. A fost întâmpinat pe un pod peste râul Tumen din regiunea Ținutul Primorie, la granița cu Coreea de Nord, de Alexander Kozlov, ministrul Resurselor Naturale și Ecologiei. Oficialul rus a postat o filmare cu Kim Jong Un ieșind din tren în timp ce o fanfară militară cânta pe peron. Cel mai probabil întâlnirea cu Vladimir Putin va avea loc la cosmodromul Vostocinî, o bază spaţială din estul îndepărtat. În mod excepţional, nici Kremlinul, nici presa rusă nu au dezvăluit prea multe detalii în avans despre aceste discuţii. 

de Redactia Observator

la 12.09.2023, 18:17

Vezi și

Kim Jong Un a plecat duminică din Phenian cu trenul său privat, însoţit de oficiali cu rang înalt din industria de armament şi de militari de top, şi a ajuns azi în Rusia. Americanii susţin că Moscova vrea să cumpere muniție nord-coreeană pentru războiul din Ucraina. La schimb, Coreea de Nord vrea ajutor alimentar și un posibil transfer de tehnologie. Putin se află deja în Estul Îndepărtat al Rusiei pentru un forum economic și, deși se zvonea că se va întâlni cu Kim Jong Un la Vladivostok, trenul acestuia a continuat călătoria spre nord, departe de orașul-port.

Ce poate face ONU pentru a-l opri pe Putin? Mai nimic

Presa din Japonia și Coreea de Sud a scris că cei doi s-ar putea întâlni la baza spațială Vostocinî. Dacă cele două țări ajung la un acord pentru a-şi furniza reciproc arme, Putin va încălca sancțiunile impuse de ONU, la care Rusia este semnatar. Ce poate face ONU pentru a-l opri pe Putin? Nu prea multe. 

Nu este prima dată când Rusia încălcă principiile ONU în ultimii doi ani, în ciuda faptului că este unul din cei cinci membri permanenți ai ONU (alături de SUA, Marea Britanie, China și Franța). Asta înseamnă că Moscova nu poate fi îndepărtată de la masă. Deci, în afara de şi mai multe sancţiuni pentru Rusia, care este deja cea mai sancţionată ţară din lume, nu există prea multe consecințe pentru Putin.

Pe acelaşi subiect

Trenul lui Kim Jong Un este antiglonț, lent și elegant

Trenul blindat al lui Kim Jong Un a atras din nou atenţia presei mondiale. Jurnaliştii de la agenţia rusă de stat Ria Novosti au dezvăluit că este încet, din cauza blindajului, merge cu maxim de 50km/h, dar este luxos și încăpător. Kim Jong Un nu călătoreşte cu avionul deoarece se teme de accidente. Avionul prezidenţial este vechi şi nu a fost întreținut corespunzător, potrivit unui fost oficial nord-coreean. În iunie 2018, Kim a zburat în Singapore cu un avion Air China. 

Nici călătoria cu mașina nu este o variantă. În afară de distanța uriașă (un drum de 22 de ore de la graniță până la Cosmodromul Vostochnî), drumurile din Coreea de Nord sunt subdezvoltate. Sunt drumuri de pământ, iar când plouă, devin impracticabile. 

Interiorul trenului este decorat cu lemn şi materiale în tonuri de alb și auriu. Într-un vagon destinat întâlnirilor sunt canapele roz. Liderul nord-coreean are în tren un birou personal şi o sală de conferințe. Alte două vagoane sunt restaurante iar un altul este destinat personalului care-l însoţeşte. În biroul lui Kim Jong Un există un computer şi un telefon prin satelit, iar trenul este dotat cu aer condiționat, potrivit jurnaliştilor de la Ria Novosti.

Bucătarii de la bordul vagonului restaurant s-au pregătit în Franța şi gătesc preparate din bucătăria rusă, chinezească, coreeană, japoneză şi franceză. Trenul are sticlă antiglonț, iar pereții și podeaua sunt protejate cu blindaj. Acesta este şi motivul pentru care trenul nu poate atinge o viteză mare.

Singura femeie care-l însoţeşte pe Kim Jong Un în Rusia

După ceremonia de întâmpinare, au avut loc discuţii între liderul nord-coreean și guvernatorul regiunii Primorie Oleg Kozhemîako și Alexander Kozlov. "Avem relații de prietenie de lungă durată cu vecinii noștri și perspective mari de cooperare în agricultură, construcții, turism și alte domenii", a scris Kozhemîako pe canalul său de Telegram.

Potrivit Kremlinul, în cadrul vizitei, negocierile vor avea loc atât în format unu-la-unu, între Vladimir Putin și Kim Jong Un, precum și într-un format extins. La ele va lua parte și ministrul Apărării, Serghei Șoigu. Un posibil punct de întâlnire este centrul spațial al Rusiei de la cosmodromul Vostocinî.

Kim Jong Un nu a venit în Rusia nici cu soţia, nici cu sora, nici cu fiica sa. Este însoțit de ministrul de externe, Choi Song-hee (singura femeie din delegaţie), șeful departamentului de administraţie militară al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, Park Chong-chon și adjunctul șefului Comitetului Militar Central Lee Byung-col.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » De ce nu a mers Kim Jong Un cu avionul în Rusia şi a preferat trenul care prinde maximum 50 km/h. ONU nu-l poate opri pe Putin să dea arme Phenianului