Antena Meniu Search
x

Un băiețel de 10 ani s-a dus pe jos de la Palermo la Londra, ca să-și vadă bunica

De dorul bunicii, un copil de 10 ani din Palermo a mers pe jos aproape 3 mii de kilometri, până la Londra.

de Greta Gavrilă

la 04.10.2020, 22:55

Vezi și
  • Romeo a mers pe jos de la Plermo la Londra.
  • Pandemia a anulat zborurile, Romeo s-a dus pe jos să-și vadă bunica.

Romeo a vrut anul acesta să-şi vadă bunica, dar cum zborurile au fost anulate, a decis să ajungă la ea pe jos. După 2 săptămâni de carantină, astăzi a reuşit să o şi îmbrăţişeze. Iată povestea micului aventurier şi un interviu în exclusivitate.

Era luna iunie când Romeo şi tatăl lui au pornit la drum. Plini de voie bună şi curaj. Dar mai ales împinşi de dor. Părinţii au spus "nu" de vreo 15 ori. Şi până la urmă au spus "da!"

- A trebuit să le spun: "Îmi voi face tema diseară", "nu o să mă uit la televizor în seara asta" sau "Da, voi mânca toate legumele din lume!"

La drum, tată şi fiu au întâlnit oameni noi, s-au luptat cu câini sălbăticiţi, au dormit sub cerul liber, dar mai ales au mers. Pe jos, până au ajuns cu picioarele însângerate, pe bicicletă şi cu barca.

Pe acelaşi subiect

În Toscana, pentru scurt timp li s-a alăturat şi măgăruşul Pedro: "Cu măgăruşul a fost foarte frumos la început, dar apoi a fost din ce în ce mai groaznic pentru că se oprea des. Ne-a luat vreo trei luni şi jumătate."

Mai întâi prin Italia, de la Palermo la Napoli, prin Roma şi apoi Toscana. Până în Elveţia şi Franţa. În Londra, Marea Britanie au ajuns pe 20 septembrie. Dar aventura s-a încheiat abia azi când Romeo şi-a putut îmbrăţişa bunica. Două săptămâni a stat în carantină.

Călătoria a avut şi un scop caritabil. Romeo strânge bani pentru copiii refugiaţi şi cei din familii defavorizate. Dar a fost şi un prilej pentru ca băiatul şi tatăl lui să îşi consolideze relaţia. În 2016, jurnalistul Phil Cox a fost răpit în Sudan, încarcerat şi torturat timp de 40 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un băiețel de 10 ani s-a dus pe jos de la Palermo la Londra, ca să-și vadă bunica