Antena Meniu Search
x

Marea Britanie a raportat marți de două ori mai multe decese provocate de coronavirus decât ziua precedentă

Autoritățile din Marea Britanie au dat publicității un nou raport despre evoluția pandemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.05.2020, 17:47

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus
Marea Britanie a ajuns la 32.490 de decese provocate de coronavirus - Hepta
  • Marea Britanie a ajuns la 32.490 de decese provocate de coronavirus.
  • Specialiștii se tem că numărul deceselor provocate de coronavirus ar fi, de fapt, cu aproape 50% mai mare.

Conform cifrelor prezentate, 425 de pacienți infectați cu noul coronavirus au murit în Marea Britanie, în ultimele 24 de ore.

Jurnaliștii de la Daily Mail anunță că numărul deceselor provocate de coronavirus s-a dublat față de ziua precedentă, când au fost raportate doar 210 decese provocate de coronavirus.

Au fost 350 de decese înregistrate în spitale din Anglia, 50 de decese declarate în Scoția, 16 decese declarate în Țara Galilor și nouă decese raportate în Irlanda de Nord.

În ciuda cifrelor în creștere, autoritățile din Marea Britanie susțin că punctul maxim al pandemiei de coronavirus a fost depășit.

Pe de o parte se mizează pe faptul că luni în general sunt raportate decese mai puține provocate de coronavirus din cauza modului mai greoi în care sunt adunate cifrele în weekend.

Pe de altă parte, mizează pe faptul că numărul de decese provocate de coronavirus este în scădere, de exemplu, față de marțea trecută. Pe 5 mai au fost raportate nu mai puțin de 693 de decese provocate de coronavirus.

Însă încă există o teamă vizavi de decesele provocate de coronavirus la persoane care au murit în afara spitalelor, respectiv care au murit acasă, în cămine de bătrâni sau în centre de îngrijire paliativă.

Din acest punct de vedere încă mai există multe decese neraportate, astfel că specialiștii se așteaptă ca numărul deceselor provocate de coronavirus, stabilit actualmente la 32.490, să fie, de fapt, undeva la 45.000.

Chiar și fără decesele care încă nu au fost raportate, Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie a raportat marți de două ori mai multe decese provocate de coronavirus decât ziua precedentă