Antena Meniu Search
x

Echipa Rusiei a fost exclusă de la Jocurile Olimpice, din cauza dopajului

Întreaga echipă a Rusiei a fost exclusă de la Olimpiada de Iarnă din 2018, drept pedeapsă pentru dopajul sistematic al sportivilor.

Vezi și

Întreaga echipă a Rusiei a fost exclusă de la Olimpiada de Iarnă din 2018, drept pedeapsă pentru dopajul sistematic al sportivilor. Nu doar atleţii ruşi vor lipsi de la competiţia din Coreea de Sud. Nici oficialii de la Moscova nu vor putea asista la Jocurile Olimpice, iar steagul Rusiei nu va flutura nici măcar la ceremonia de deschidere.

Comitetul Internaţional Olimpic a acuzat Rusia pentru introducerea unui sistem de dopaj instituţionalizat între anii 2011 - 2015. Potrivit anchetei făcute de COR, sportivii au folosit substanţe interzise pentru a-şi creşte performanţele, inclusiv la Olimpiada de Iarnă din 2014, organizate la Soci. 

Thomas Bach, preşedintele comitetului Olimpic Internaţional: "Comitetul Olimpic Rus este suspendat cu efect imediat. Atleţii care nu folosesc substanţe dopante vor putea să participe în condiţii stricte la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 de la Pyeongchang."

Mai precis, sportivii ruşi care nu s-au dopat vreodată vor concura sub drapelul olimpic, în postura de atleţi independenţi. Rusia, însă, va fi înregistrată cu 0 medalii la ediţia din 2018. 

Atleţii ruşi consideră că sunt discriminaţi şi spun că excluderea Rusiei şi a drapelului său, reprezintă o decizie umilitoare pentru ţara lor. 

Decizia vine la un an jumătate de la ancheta efectuată de două comisii, înfiinţate de Comitetul Internaţional Olimpic şi conduse de doi elveţieni. Obiectivul anchetei a fost acela de a stabili dacă Guvernul şi instituţiile statului s-au implicat într-adevăr în acţiuni planificate de dopaj.

Rusia a negat vehement acuzaţiile, însă doar în ultima lună, 25 de sportivi ruşi au fost suspendaţi pentru violarea prevederilor anti-doping. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Echipa Rusiei a fost exclusă de la Jocurile Olimpice, din cauza dopajului