Echipa Rusiei a fost exclusă de la Jocurile Olimpice, din cauza dopajului

Publicat: 06.12.2017, 14:01.
Actualizat: 06.12.2017, 17:04

Întreaga echipă a Rusiei a fost exclusă de la Olimpiada de Iarnă din 2018, drept pedeapsă pentru dopajul sistematic al sportivilor.

Întreaga echipă a Rusiei a fost exclusă de la Olimpiada de Iarnă din 2018, drept pedeapsă pentru dopajul sistematic al sportivilor. Nu doar atleţii ruşi vor lipsi de la competiţia din Coreea de Sud. Nici oficialii de la Moscova nu vor putea asista la Jocurile Olimpice, iar steagul Rusiei nu va flutura nici măcar la ceremonia de deschidere.

Comitetul Internaţional Olimpic a acuzat Rusia pentru introducerea unui sistem de dopaj instituţionalizat între anii 2011 - 2015. Potrivit anchetei făcute de COR, sportivii au folosit substanţe interzise pentru a-şi creşte performanţele, inclusiv la Olimpiada de Iarnă din 2014, organizate la Soci.

Thomas Bach, preşedintele comitetului Olimpic Internaţional: "Comitetul Olimpic Rus este suspendat cu efect imediat. Atleţii care nu folosesc substanţe dopante vor putea să participe în condiţii stricte la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 de la Pyeongchang."

Mai precis, sportivii ruşi care nu s-au dopat vreodată vor concura sub drapelul olimpic, în postura de atleţi independenţi. Rusia, însă, va fi înregistrată cu 0 medalii la ediţia din 2018.

Atleţii ruşi consideră că sunt discriminaţi şi spun că excluderea Rusiei şi a drapelului său, reprezintă o decizie umilitoare pentru ţara lor.

Decizia vine la un an jumătate de la ancheta efectuată de două comisii, înfiinţate de Comitetul Internaţional Olimpic şi conduse de doi elveţieni. Obiectivul anchetei a fost acela de a stabili dacă Guvernul şi instituţiile statului s-au implicat într-adevăr în acţiuni planificate de dopaj.

Rusia a negat vehement acuzaţiile, însă doar în ultima lună, 25 de sportivi ruşi au fost suspendaţi pentru violarea prevederilor anti-doping.

Citește și
Extern • ieri la 21:24
Foto
Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Extern • pe 17.01.2021 la 22:50
Foto
Pandemia dă peste cap primul Grand Slam al anului. Sorana Cârstea: ”Nu putem concura după 14 zile pe canapea"

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO