Antena Meniu Search
x

Declarație-șoc a lui Donald Trump: și alte țări vor ieși din UE! ”Merkel a greșit catastrofal primind refugiații”

Într-un interviu publicat astăzi de Ziarul britanic The Times, Donald Trump spune că și alte țări vor ieși din Uniunea Europeană. UE ar fi fost grav afectată de criza refugiaților, crede Președintele ales al SUA. Trump face și o ofertă lui Vladimir Putin, ca să ridice sancțiunile Rusiei.

Într-un interviu publicat astăzi de Ziarul britanic The Times, Donald Trump spune că și alte țări vor ieși din Uniunea Europeană. UE ar fi fost grav afectată de criza refugiaților, crede Președintele ales al SUA. Trump face și o ofertă lui Vladimir Putin, ca să ridice sancțiunile Rusiei.​

În interviul acordat ziarului The Times, Donald Trump a lăudat Marea Britanie pentru Brexit. Apoi, a declarat că, în opinia sa, și alte țări vor părăsi Uniunea Europeană.

Trump e de părere că și alte țări europene vor urma exemplul Marii Britanii pentru că UE a fost grav afectată de criza refugiaților.

”Cred că este foarte greu. Popoarele, statele vor propria identitate, iar Marea Britanie a vrut să aibă propria identitate”, a spus Președintele ales al SUA.

Pe acelaşi subiect

Trump: voi începe prin a avea încredere în Merkel și Putin

Președintele ales al SUA s-a referit și la relația cu Rusia în interviul său, pentru The Times și a făcut, de asemenea, declarații surprinzătoare.

El propune reducerea substanțială a arsenalelor nucleare, oferind la schimb Rusiei ridicarea sancțiunilor impuse în urma conflictului din Ucraina.

”Sunt impuse niște sancțiuni Rusiei. Să vedem dacă putem face înțelegeri bune cu Rusia. De exemplu, cred că armele nucleare pot fi o cale pentru a le ridica și reducerea substanțială a acestora ar putea fi parte a unei înțelegeri”.

Donald Trump a criticat în schimb Rusia pentru intervenția în Siria, pe care a numit-o ”un lucru foarte rău”, care a provocat ”o situație umanitară teribilă”.

În schimb, Trump s-a declarat pentru încheierea rapidă a unui acord comercial între SUA și Marea Britanie, în contextul Brexitului. ”Iubesc Marea Britanie”, a spus el.

Interviul cu Donald Trump a fost făcut de Michael Gove, fost ministru și, în același timp, liderul taberei care a susținut Brexitul, la referendumul în care s-a decis ieșirea regatului din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Declarație-șoc a lui Donald Trump: și alte țări vor ieși din UE! ”Merkel a greșit catastrofal primind refugiații”