Video Declinul cognitiv al lui Bruce Willis începuse de câţiva ani: Nu folosea bine armele, uita de ce se află pe platoul de filmare şi i se şopteau replicile în cască
Celebrul actor Bruce Willis suferă de demenţă. Anunţul a fost făcut aseară de familia lui, pe contul său de Instagram. Iniţial, Bruce Willis a fost diagnosticat cu afazie în primăvara anului trecut, o boală care provoacă probleme ale vorbirii, printre altele. Cu o carieră în cinematografie de aproape 40 de ani, Bruce Willis a debutat pe marile ecrane în prima parte a anilor '80. Rolul care l-a consacrat, însă, a fost cel al poliţistului John McLane, în pelicula "Greu de Ucis", apărut în 1988.
Anunţul privind starea de sănătate a actorului a fost făcut de familie pe reţelele sociale
Rumer Willis: Acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală. Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Este o boală cruntă, de cate mulţi dintre noi nici nu au auzit, şi care poate afecta pe orcine.
Boala duce la schimbări de comportament, apatie, până la probleme motorii precum dificultăţi la înghiţirea alimentelor şi băuturilor. Noul diagnostic vine după ce anul trecut, Bruce Willis a anunţat că se retrage din lumina reflectoarelor după ce a fost diagnosticat cu afazie, o tulburare neurologică care afectează vorbirea.
Colegii cu care a filmat în ultimii ani îşi amintesc că Willis se descurca tot mai greu. În 2020, în timpul filmărilor pentru Elefantul Alb, actorul ar fi uitat de ce se află pe platoul de filmare. Nici scenariul nu şi-l mai putea aminti şi purta o cască prin care îi erau şoptite replicile.
În vârstă de 67 de ani, Actorul a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, a câştigat un premiu pentru rolul din serialul "Moonlighting", şi a fost de trei ori nominalizat la premiile Primetime Emmy. În 2006, numele lui a fost pavat şi pe o stea, pe celebrul Hollywood Walk of Fame. Filmele în care a jucat de-a lungul anului au obţinut, în total, încasări de peste 5 miliarde de dolari. E vorba despre mai mult de 70 de pelicule. Printre cele mai apreciate se numără Greu de Ucis, Pulp Fiction, Armageddon sau The Fifth Element.
Declin pe platourile de filmare
Declinul cognitiv al lui Bruce Willis s-a deteriorat pe platourile de filmare ani de zile, înainte ca în cele din urmă să se retragă din actorie și să fie diagnosticat cu afazie. Într-o perioadă de trei ani care a precedat pensionarea, Willis a făcut douăzeci și două de filme. Echipele de pe platourile de filmare au recunoscut că devenise o responsabilitate din ce în ce mai mare, scrie Daily Mail.
Actorul ar fi tras greșit cu armele în timpul filmărilor și a avut nevoie de cineva care să-i citească replicile printr-o cască, pe măsură ce simptomele i se agravau. Chiar a fost fotografiat purtând o cască pe platourile de filmare ale producţiei American Siege în 2020.
Actorul părea adesea confuz. Doi membri ai echipei de pe platoul de filmare la White Elephant îşi amintesc că i-a întrebat: „Știu de ce sunteţi aici, dar de ce sunt eu aici?” White Elephant era regizat de Jesse V. Johnson, care a lucrat cu actorul cu zeci de ani în urmă, când Willis era încă cascador. Cu toate acestea, el a povestit: „Era clar că nu era Bruce pe care mi-l aminteam”.
Pe platourile de filmare la Hard Kill, regizorii care au lucrat cu Willis au văzut semne de potențial declin cognitiv. Potrivit a cel puțin două persoane, el a tras greșit cu o armă încărcată de două ori.
„Ne asiguram întotdeauna că nimeni nu se afla în linia de foc atunci când manipula armele”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰