Decolarea avioanelor Boeing, suspendate în două ţări. Acest tip de aeronavă ar urma să ajungă în România până la finalul anului
China și Indonezia sunt primele țări care au suspendat decolarea aeronavelor Boeing de tipul celei care s-a prăbuşit în Etiopia şi a ucis 157 de oameni.
China și Indonezia sunt primele țări care au suspendat decolarea aeronavelor Boeing de tipul celei care s-a prăbuşit în Etiopia şi a ucis 157 de oameni. Mai ales că este pentru a doua oară în decurs de şase luni, când un astfel de aparat se prăbuşeşte. Problema este că acest tip de Boeing va ajunge, până la finalul anului, şi în România.
Cauzele accidentului aviatic din Etiopia rămân neclare. Radarele au înregistrat o viteză anormală la decolare, iar avionul era nou. Aeronava Boeing 737 MAX 8 fusese cumpărată în luna noiembrie. Era acelaşi model care se prăbuşise anului trecut, în marea Java din Indonezia. 189 se aflau atunci la bordul aeronavei. Iar toţi au murit. Deşi cauza exactă nu a fost stabilită nici până acum, Boeing a emis instrucţiuni menite să prevină producerea unui nou accident aviatic.
Cutia neagră a aeronavei din Etiopia este căutată în continuare de anchetatori. Între timp China - ţara care a achiziţionat aproape 100 de modele Boeing 737 MAX 8 - va ţine la sol toate avioanele de acet tip. O astfel de măsură a fost luată şi de Ethiopian Airlines, compania aeriană care deţinea aeronava prăbuşită.
Între timp, echipele de intervenţie caută pasagerii dispăruţi. Cei mai mulţi dintre ei erau turişti străini. Printre ei se aflau, însă, şi 19 angajaţi ONU.
Aeronavele Boeing 737 MAX sunt folosite şi în România, deocamdată de o singură companie aeriană care ajunge la Bucureşti. Dar, până la finalul anului, alte două companii româneşti vor avea în flotă acest tip de avion.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰