Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin

Serviciile de securitate germane cred că bărbatul găsit mort pe o stradă în fața Ambasadei Rusiei la Berlin, luna trecută, ar fi fost un agent sub acoperire al serviciului rus de informații FSB.

de Ana Maria Ghiarasim

la 05.11.2021 , 15:24

Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin. Cadavrul, transferat în Rusia Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin. Cadavrul, transferat în Rusia - Profimedia Images

Potrivit Reuters, care citează revista germană Der Spiegel, cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie. Aceasta susţine, citând surse din domeniul securităţii, că bărbatul căzuse de la un etaj superior al ambasadei.

Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi a îndreptat toate întrebările jurnaliștilor către procurori, care nu au făcut comentarii despre acest subiect până acum. Descoperirea cadavrului lângă misiunea diplomatică rusă nu a fost raportată până acum.

Surse de securitate au declarat revistei Der Spiegel că este neclar cum a căzut diplomatul şi dacă acest lucru i-a provocat sau nu moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, a relatat Der Spiegel.

Articolul continuă după reclamă

Cadavrul bărbatului găsit mort în fața ambasadei a fost transferat în Rusia

Pe acelaşi subiect

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, figura oficial ca secretar secund al ambasadei.

Potrivit Der Spiegel, corpul diplomatului a fost transferat în Rusia. Ambasada Rusiei a declarat că incidentul a fost un „accident tragic” asupra căruia nu a comentat „din motive etice”. Ambasada nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a comenta informațiile publicate de Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri, într-un briefing de presă, că guvernul german era la curent cu moartea unui diplomat rus la Berlin, dar nu a putut oferi detalii.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin