Antena Meniu Search
x

Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin

Serviciile de securitate germane cred că bărbatul găsit mort pe o stradă în fața Ambasadei Rusiei la Berlin, luna trecută, ar fi fost un agent sub acoperire al serviciului rus de informații FSB.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.11.2021, 15:24

Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin. Cadavrul, transferat în Rusia
Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin. Cadavrul, transferat în Rusia - Profimedia Images

Potrivit Reuters, care citează revista germană Der Spiegel, cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie. Aceasta susţine, citând surse din domeniul securităţii, că bărbatul căzuse de la un etaj superior al ambasadei.

Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi a îndreptat toate întrebările jurnaliștilor către procurori, care nu au făcut comentarii despre acest subiect până acum. Descoperirea cadavrului lângă misiunea diplomatică rusă nu a fost raportată până acum.

Surse de securitate au declarat revistei Der Spiegel că este neclar cum a căzut diplomatul şi dacă acest lucru i-a provocat sau nu moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, a relatat Der Spiegel.

Cadavrul bărbatului găsit mort în fața ambasadei a fost transferat în Rusia

Pe acelaşi subiect

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, figura oficial ca secretar secund al ambasadei.

Potrivit Der Spiegel, corpul diplomatului a fost transferat în Rusia. Ambasada Rusiei a declarat că incidentul a fost un „accident tragic” asupra căruia nu a comentat „din motive etice”. Ambasada nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a comenta informațiile publicate de Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri, într-un briefing de presă, că guvernul german era la curent cu moartea unui diplomat rus la Berlin, dar nu a putut oferi detalii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Der Spiegel: Cine ar fi fost, de fapt, diplomatul găsit mort în fața Ambasadei Rusiei la Berlin