Antena Meniu Search
x

Descoperire surprinzătoare făcută de vânătorii de fosile din Australia. Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar

Vânătorii de fosile din Australia au descoperit resturile unui marsupial erbivor străvechi despre care nu se știa că a existat în urma cu zeci de milioane de ani.

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 11:44

Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar
Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar - Arthur Crichton / Flinders University via BBC

Cercetătorii australieni au descoperit dovezi ale existenței unui marsupial străvechi, necunoscut până acum, care a cutreierat continentul în urmă cu aproximativ 25 de milioane de ani.

Descris ca fiind o încrucișare între un wombat și un leu marsupial, animalul a fost numit Mukupirna fortidentata. Se crede că animalul cântărea până la 50 de kilograme.

''Sunt un fel de intermediar evolutiv între wombat și rudele lor mai asemănătoare cu koala", a declarat cercetătorul Arthur Crichton pentru BBC.

Fragmente de craniu, oase și maxilare ale animalului au fost recuperate dintr-un sit de lângă Alice Springs, în centrul Australiei. Cercetătorii spun că descoperirea aruncă o lumină asupra modului în care au evoluat marsupialele.

Cercetătorii cred că Mukupirna a dispărut din cauza schimbărilor de mediu. Acest animal trăia pe vremea când actualul deșert arid australian era mult mai umed și acoperit de păduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Descoperire surprinzătoare făcută de vânătorii de fosile din Australia. Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar