Antena Meniu Search
x
LIVE

Descoperire surprinzătoare făcută de vânătorii de fosile din Australia. Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar

Vânătorii de fosile din Australia au descoperit resturile unui marsupial erbivor străvechi despre care nu se știa că a existat în urma cu zeci de milioane de ani.

De Redactia Observator la 29.03.2023, 11:44
Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar
Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar - Arthur Crichton / Flinders University via BBC

Cercetătorii australieni au descoperit dovezi ale existenței unui marsupial străvechi, necunoscut până acum, care a cutreierat continentul în urmă cu aproximativ 25 de milioane de ani.

Descris ca fiind o încrucișare între un wombat și un leu marsupial, animalul a fost numit Mukupirna fortidentata. Se crede că animalul cântărea până la 50 de kilograme.

''Sunt un fel de intermediar evolutiv între wombat și rudele lor mai asemănătoare cu koala", a declarat cercetătorul Arthur Crichton pentru BBC.

Fragmente de craniu, oase și maxilare ale animalului au fost recuperate dintr-un sit de lângă Alice Springs, în centrul Australiei. Cercetătorii spun că descoperirea aruncă o lumină asupra modului în care au evoluat marsupialele.

Cercetătorii cred că Mukupirna a dispărut din cauza schimbărilor de mediu. Acest animal trăia pe vremea când actualul deșert arid australian era mult mai umed și acoperit de păduri.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Descoperire surprinzătoare făcută de vânătorii de fosile din Australia. Resturile unui animal necunoscut i-au pus pe jar