Antena Meniu Search
x

Deșeuri de 3 tone desprinse acum 3 ani de pe Stația Spațială Internațională riscă să cadă în Germania

Deșeuri desprinse de pe Stația Spațială Internațională, în urmă cu trei ani, vor intra vineri în atmosfera Pământului. Cântăresc aproximativ trei tone și, dacă nu ard complet, riscă să cadă în vestul Germaniei. Este vorba de un pachet cu baterii

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 15:40

Deșeuri de 3 tone desprinse acum 3 ani de pe Stația Spațială Internațională riscă să cadă în Germania
Deșeuri de 3 tone desprinse acum 3 ani de pe Stația Spațială Internațională riscă să cadă în Germania - Getty Images

Resturi rezultate de la un pachet cu baterii care s-a separat de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în urmă cu trei ani ar putea reintra în atmosfera terestră vineri, au anunţat joi autorităţile  germane, citate de agenţia DPA, potrivit Agerpres. 

Cântăresc aproape trei tone și, dacă nu ard complet, riscă să cadă în vestul Germaniei

Cele mai recente calcule arată că pachetul va intra în atmosfera terestră deasupra Americii de Nord, însă aceste date ar putea suferi modificări, conform Centrului Aerospaţial German (DLR).

Precizarea DLR a venit în urma unei relatări apărute în mass-media, potrivit căreia resturile ar putea să cadă pe teritoriul Germaniei.

Pe acelaşi subiect

Analizele iniţiale au indicat că anumite fragmente din pachetul cu baterii ar putea supravieţui temperaturilor foarte ridicate odată cu intrarea în atmosfera terestră, ajungând astfel pe Pământ, a indicat DLR.

Pachetul va trece de mai multe ori deasupra Germaniei, însă pericolul pentru această ţară poate fi considerat "statistic improbabil", a precizat DLR.

Ministerul Federal al Afacerilor Economice şi Acţiunii Climatice (BMWK), care deţine responsabilitatea pentru călătoriile spaţiale, a declarat că sunt disponibile mecanisme de reacţie în cazul în care, contrar aşteptărilor, va exista un impact asupra Germaniei.

"Acest lucru este mai mult decât improbabil, conform situaţiei actuale. Cu toate acestea, obiectul este monitorizat îndeaproape", a precizat BMWK.

Pachetul, care ar avea dimensiunea unei maşini şi o greutate de 2,6 tone, s-a separat de ISS la data de 21 martie 2021.

Se preconizează că o mare parte din el va arde la reintrarea în atmosferă, însă există posibilitatea ca unele fragmente să atingă suprafaţa Pământului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Deșeuri de 3 tone desprinse acum 3 ani de pe Stația Spațială Internațională riscă să cadă în Germania