Antena Meniu Search
x

Despăgubire record după un accident produs de un şofer român de TIR în Franța. Este cea mai mare sumă plătită vreodată de asigurator

Despăgubire record plătită de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), după un accident produs de un şofer român de TIR în Franţa.

de Monica Palade

la 23.12.2021, 17:33

Despăgubire record după un accident produs de un român în Franța. Este cea mai mare sumă plătită vreodată de asigurator - Shutterstock

Incidentul rutier a avut loc în 2018, iar ansamblul cap tractor-semiremorcă pe care îl conducea era asigurat RCA/Carte Verde la compania City Insurance.

„Este vorba de peste 5,3 milioane euro din care cea mai mare parte reprezintă despăgubiri pentru cheltuieli de spitalizare, pierderi de venit, asistenţă medicală, adaptarea locuinţei s.a. la care se mai adaugă o rezervă de daune rămasă de 4,5 milioane euro, astfel încât despăgubirea finală se va ridica la aproximativ 9,8 - 10 milioane euro. Tot în acest caz, înainte de retragerea autorizaţiei de funcţionare, City Insurance mai plătise despăgubiri în cuantum total de 207.000 euro”, se menţionează în comunicatul BAAT, citat de Agerpres.

Două femei rănite grav

Ancheta poliţiştilor a arătat că şoferul ansamblului cap tractor şi semiremorca conducea cu o viteză peste limita maximă admisă pentru acea porţiune de drum (89 km/h în loc de 70 km/h). Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală gravă a două femei, precum şi cu avarierea totală a autoturismului care circula regulamentar. În urma impactului, una dintre femei a fost diagnosticată cu tetraplagie la nivel neurologic C4 şi grad de invaliditate 85% în timp ce cea de-a doua a suferit multiple leziuni corporale.

Reprezentanţii BAAR susţin că vinovăţia a fost stabilită prin documentaţia emisă de autorităţile din Franţa, iar pretenţiile de despăgubire achitate de BAAR s-au soluţionat pe cale amiabilă. Spre deosebire de alte ţări, legislaţia din Franţa nu prevede limite de răspundere la asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) pentru vătămări corporale, răspunderea fiind nelimitată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Despăgubire record după un accident produs de un şofer român de TIR în Franța. Este cea mai mare sumă plătită vreodată de asigurator