Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Destinația din Grecia care "suferă" după turiștii români. De ce au început să o evite

Ratele de ocupare a hotelurilor din Pieria au scăzut în luna iulie, în ciuda începutului dinamic al sezonului estival din acest an, în luna aprilie, conform agențiilor de turism din regiune, potrivit publicației Athens-Macedonian News Agency. Motivul? Sunt tot mai puțini turiști români. 

de Redactia Observator

la 07.08.2024 , 11:25

Destinația din Grecia care "suferă" după turiștii români. De ce au început să o evite
Destinația din Grecia care "suferă" după turiștii români. De ce au început să o evite - Shutterstock

 Numărul vizitatorilor greci în Pieria este în creștere, deoarece mulți preferă acum plajele de pe continent din cauza creșterii semnificative a costului biletelor de feribot, ceea ce face o excursie pe insule mai puțin rentabilă din punct de vedere financiar. 

Cu toate acestea, prezența lor nu este suficientă pentru a compensa pierderile înregistrate în sosirile rutiere din România. Sunt semnificativ mai puține mașini cu numere românești pe străzile din Pieria în acest an, adică mai puțini turiști români, un fapt care este probabil legat de evoluțiile privind integrarea României în Schengen, după cum subliniază președintele Uniunii Hotelierilor, Iraklis Tsitlakidis, pentru APE-MPE.

„Estimăm că scăderea sosirilor pe cale rutieră din România este în jur de 40%. Acest lucru se poate datora faptului că România a fost parțial integrată în Schengen, eliminând formalitățile pentru călătoriile aeriene, dar nu și pentru cele rutiere. Așadar, românii au preferat probabil să călătorească cu avionul, evitând astfel formalitățile îndelungate, către destinații care înainte nu erau la fel de ușor de vizitat”, explică Tsitlakidis

Articolul continuă după reclamă

Turiștii români, din ce în ce mai puțini în Pieria

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă sezonul turistic din aprilie până în iunie a început „lin și promițător”, nu același lucru se poate spune și despre finalul verii. „În medie, estimăm că gradul de ocupare a scăzut cu 25%-30% în iulie, parțial și din cauza scăderii sosirilor turiștilor români. Prezența grecilor, în principal a familiilor, a crescut, probabil datorită tarifelor mai mari ale biletelor de feribot. Avem vizitatori din centrul și sudul Greciei, în special din Atena, care descoperă Pieria și coastele sale, Muntele Olimp și alte atracții ale zonei, făcând excursii rutiere cu un buget limitat.

Dar aceștia nu sunt suficienți pentru a compensa pierderile din România. În ultimii ani, România a fost pe primul loc în lista naționalităților principalilor vizitatori în Pieria, lista fiind completată de Bulgaria, Grecia, Serbia și Germania, dar în acest an România pare să piardă primul loc”, spune Iraklis Tsitlakidis.

În ceea ce privește luna august sunt speranțe de revenire, mai ales datorită rezervărilor și vizitatorilor „de ultim moment”. „Sperăm că va fi mai bine decât în luna iulie, dar acest lucru se va vedea în realitate, cu ajutorul pieței grecești, care vin aici, în număr mai mare, în jurul datei de 15 august”, subliniază Tsitlakidis.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Ştiri externe » Destinația din Grecia care "suferă" după turiștii români. De ce au început să o evite