Meniu LIVE
Search
x

Iran a eliberat în jur de 70.000 de deţinuţi din cauza epidemiei de coronavirus

Autorităţile iraniene au anunţat, luni, că au eliberat în jur de 70.000 de deţinuţi, din cauza epidemiei de coronavirus.

De Cristi Ioniţă la 09.03.2020, 17:52
  • Iran a eliberat în jur de 70.000 de deţinuţi din cauza epidemiei de coronavirus
  • Nu se ştie încă dacă eliberarea este definitivă sau cu caracter temporar

Autorităţile iraniene au anunţat, luni, că au eliberat în jur de 70.000 de deţinuţi, din cauza epidemiei de coronavirus.

Măsura a fost luată în special din cauza supraaglomerării penitenciarelor şi a pericolului răspândirii rapide a coronavirusului prin mulţimea de deţinuţi.

Conform Reuters, au avut prioritate la eliberare deţinuţii care aveau pedepse mici de executat sau care nu au comis infracţiuni cu violenţă.

Mai mult, autorităţile iraniene anunţă că eliberarea de deţinuţi ar putea continua până când penitenciarele vor putea oferi condiţii de izolare celor depistaţi cu coronavirus.

Există posibilitatea ca eliberarea deţinuţilor să fie doar o măsură temporară, iar aceştia să se întoarcă în penitenciare după stoparea epidemiei de coronavirus.

Până acum, Iran a raportat 7.161 de îmbolnăviri cu coronavirus şi 237 de decese provocate de coronavirus. 2.394 dintre pacienţii descoperiţi cu coronavirus s-au recuperat din punct de vedere medical.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Iran a eliberat în jur de 70.000 de deţinuţi din cauza epidemiei de coronavirus

Breaking News

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza...

Joe Biden avertizează asupra riscului unei "apocalipse" nucleare: "Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o amenințare directă"