Antena Meniu Search
x

Şase deţinuţi morţi în urma revoltelor produse în mai multe închisori din Italia

Şase deţinuţi au murit, în urma revoltelor produse în mai multe închisori din Italia, revolte provocate de măsurile impuse împotriva deţinuţilor pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.03.2020, 18:19

Deţinuţii s-au revoltat după ce li s-a interzis dreptul la vizite
Oamenii de ordine au intervenit în forţă la penitenciarul din Modena - Gazzetta di Modena
  • Şase deţinuţi morţi în urma revoltelor produse în mai multe închisori din Italia
  • Deţinuţii s-au revoltat după ce au aflat că cel puţin două săptămâni nu mai au voie să primească vizite

Şase deţinuţi au murit, în urma revoltelor produse în mai multe închisori din Italia, revolte provocate de măsurile impuse împotriva deţinuţilor pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Autorităţile au decis ca, pentru următoarele săptămâni, deţinuţi să nu mai primească vizite, respectiv să nu mai intre în contact cu cei apropiaţi decât prin telefon.

Conform Reuters, decizia a înfuriat o mulţime de deţinuţi, aceştia revoltându-se în mai multe penitenciare din întreaga ţară.

Cea mai violentă revoltă s-a produs în penitenciarul din Modena, unde oamenii de ordine au fost obligaţi să intervină în forţă pentru a linişti situaţia.

Din păcate, şase dintre deţinuţi au murit. Trei au murit pe loc, în penitenciar, iar alţi trei au murit pe drum spre spital.

O situaţie complicată s-a petrecut şi în penitenciarul din Pavia, unde doi gardieni au fost luaţi ostatici şi eliberaţi cu mare dificultate.

Măsurile impuse împotriva deţinuţilor vor fi în vigoare cel puţin până pe 22 martie.

În Italia, până acum, s-au raportat 7.375 de îmbolnăviri cu coronavirus şi 366 de decese. 622 dintre pacienţi s-au recuperat din punct de vedere medical, dar 462 sunt internaţi în stare gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Şase deţinuţi morţi în urma revoltelor produse în mai multe închisori din Italia