Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dezastru în Vietnam în urma taifunului Yagi. Peste 150 de oameni au murit, alţi 141 sunt dispăruţi

Taifunul Yagi face în continuare ravagii în Vietnam. Cea mai violentă furtună care a lovit țara asiatică în ultimele decenii a provocat cel puțin 150 de decese începând de sâmbătă. Între timp, inundațiile au afectat și capitala Hanoi.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 15:27

Peste 150 de persoane au murit în urma trecerii taifunului Yagi, în special în nordul Vietnamului, care a fost afectat de inundaţii masive, în timp ce Thailanda şi Laos, alte două ţări din Asia de Sud-Est, au raportat primele victime.

În provincia muntoasă Lao Cai, o alunecare de teren a măturat un sat, ucigând 30 de persoane şi lăsând în urma sa 65 de dispăruţi, potrivit mass-media de stat vietnameze, care au difuzat imagini impresionante de la faţa locului.

Taifunul Yagi face ravagii în Vietnam: 155 de morţi şi 141 de dispăruţi 

Articolul continuă după reclamă

Un nou bilanţ indică 155 de morţi şi 141 de dispăruţi în Vietnam, a relatat postului de stat VTV, fără a preciza dacă această cifră include victimele alunecării de teren din Lao Cai. La peste două zile de la trecerea taifunului Yagi, Vietnamul se confruntă încă cu ravagiile provocate de această furtună tropicală, care a lovit nordul ţării sâmbătă şi duminică, însoţită de averse şi de rafale de peste 150 km/h.

Pe acelaşi subiect

Locuitorii s-au confruntat cu inundaţii de o amploare nemaiîntâlnită de zeci de ani, care au ajuns până în capitala Hanoi, unde creşterea apelor Fluviului Roşu a dus la evacuarea a sute de persoane.

Fluviul a atins cel mai ridicat nivel din 2004, a constatat Mai Van Khiem, directorul centrului naţional de prognoză meteo. Miercuri, 16 provincii şi oraşe se aflau în continuare sub ameninţarea alunecărilor de teren şi a viiturilor, deşi mai multe mass-media de stat au relatat că apa a început să se retragă în unele regiuni muntoase.

Primele victime în Thailanda şi Laos

Inundaţiile au afectat, de asemenea, regiuni din Myanmar, Laos şi Thailanda. În nordul Thailandei o operaţiune este în curs pentru salvarea a 9.000 de familii rămase blocate în urma creşterii apelor, a declarat prim-ministrul Paetongtarn Shinawatra.

Două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren în provincia Chiang Mai (nord), iar alte două în circumstanţe nespecificate în provincia Chiang Rai (nord). În Laosul vecin, mass-media de stat au raportat că cel puţin o persoană a murit în urma inundaţiilor. Inundaţiile au afectat, de asemenea, case şi magazine din Luang Prabang, un oraş înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, potrivit Lao Post. În Myanmar, ploile au provocat inundaţii majore în oraşul estic Tachileik, la graniţa cu Thailanda, întrerupând comunicaţiile telefonice, au relatat presa locală şi martori oculari. Înainte de a lovi Vietnamul, taifunul Yagi a traversat sudul Chinei şi arhipelagul filipinez, lăsând în urma sa cel puţin 24 de morţi şi zeci de răniţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Dezastru în Vietnam în urma taifunului Yagi. Peste 150 de oameni au murit, alţi 141 sunt dispăruţi