Antena Meniu Search
x

DEZVĂLUIRI de ultimă oră de la Pentagon! Armata SUA a început PREGĂTIREA pentru un conflict MILITAR cu Coreea de Nord

Șeful Pentagonului Jim Mattis le-a cerut comandanților Armatei americane să se pregătească pentru un eventual conflict cu Coreea de Nord.

Șeful Pentagonului Jim Mattis le-a cerut comandanților Armatei americane să se pregătească pentru un eventual conflict cu Coreea de Nord.

Potrivit site-ului Politico.com, secretarul american al Apărării a fost somat de Donald Trump să-i prezinte în scurt timp planuri privind strategia Statelor Unite în cazul unui conflict armat cu Coreea de Nord.

La rândul său, Jim Mattis le-a cerut comandanților armatei americane "să pregătească" opțiuni militare în cazul în care negocierile dintre SUA și Coreea de Nord eșuează pe cale diplomatică.

"În acest moment, se încearcă pe cale diplomatică și prin introducerea unor sancțiuni pentru a opri Coreea de Nord din drumul pe care a pornit. Acum, ce ne rezervă viitorul? Trebuie să fim pregătiţi să ne asigurăm că putem folosi opţiunea militară, dacă preşedintele nostru consideră această abordare necesară”, a declarat Jim Mattis.

Declaraţiile secretarului american al Apărării vin la câteva ore după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că politica Statelor Unite faţă de Coreea de Nord nu a produs niciun rezultat în ultimii 25 de ani, deşi s-au investit miliarde de dolari.

"Ţara noastră a avut politici lipsite de succes în privinţa Coreei de Nord în ultimii 25 de ani, oferind miliarde de dolari fără a primi nimic. Politicile noastre nu au funcţionat!", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

În urmă cu o săptămână, Trump i-a transmis secretatului de stat Rex Tillerson, care declarase în timpul vizitei la Beijing că Statele Unite se află în contact direct cu Phenianul şi că testează posibilitatea unor convorbiri, că îşi perde timpul negociind cu "Omuleţul Rachetă" şi să-şi economisească energia.

Într-o primă postare pe Twitter, Trump scria: "I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru secretar de stat, că îşi pierde timpul încercând să negocieze cu Omuleţul Rachetă".

Într-o a doua postare, preşedintele SUA se adresa direct lui Tillerson: "Economiseşte-ţi energia, Rex, vom face ceea ce trebuie făcut!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » DEZVĂLUIRI de ultimă oră de la Pentagon! Armata SUA a început PREGĂTIREA pentru un conflict MILITAR cu Coreea de Nord