Antena Meniu Search
x

Românca exploatată în Italia, dezvăluiri cutremurătoare

Zeci de românce au fost exploatate de o italiancă care le promitea locuri de muncă bine plătite. Femeile lucrau ca bone, menajere sau îngrijitoare. Iar uneori trecea şi un an fără să fie plătite. 

de Redactia Observator

la 15.05.2020, 23:26

Vezi și
  • Românca exploatată ar fi trebuit să încaseze 26.000 de euro, dar a rămas neplătită.
  • Sute de femei au fost exploatate de o italiancă.

Una dintre victime a povestit în exclusivitate pentru Observator coşmarul prin care a trecut.

Emoţionată, abia stâpânindu-şi lacrimile, Silvia Vrânceanu a povestit în faţa camerelor Observator cea mai neagră perioadă din viaţa ei. 

Mai bine de un an a lucrat zi şi noapte în casa unei bătrâne din Bologna. Fără nicio zi de pauză şi neplătită. Ar fi trebuit să primească 26 de mii de euro până acum. 

Silvia Vrânceanu, victimă: Invocau tot felul de motive. "Imposibil! Ţi-i dăm, ţi-i dăm! Nu se poate, nu se poate!" Dar de câte ori m-am dus plângând şi distrusă, că eu aveam şi un împrumut făcut în bancă. Am făcut o cădere nervoasă, am căzut într-o depresie. Nu mâncam. Am leşinat, am căzut. 

Povestea Silviei este și a altor 300 de femei. Venite de peste hotare, în căutarea unui loc de muncă, au fost păcălite de promisiunile celei care le-a angajat, o italiancă. Multe au aflat după ani de muncă grea că sunt în ilegalitate. Fără asigurare de sănătate şi contribuţii la fondul de pensii au riscat expulzarea. Nici plata nu era cea stabilită. Dacă, totuşi, venea la timp. 

Silvia Vrânceanu, victimă: M-am certat cu ei, m-am dus de nu ştiu câte ori la poarta lor să-mi dea banii. Au fost discuţii, au fost certuri. Una dintre românce a venit cu benzină să-i dea foc. Erau o grămadă de muieri care urlau în faţa agenţiei. 

Doru Badea, avocat din Bologna: Oamenii nu îşi luau salariile, mai mult decât atât nu exista un contract de muncă înregistrat la forţele de muncă. Această firmă nu a plătit contribuţiile către stat. 

În ultimii şase ani, mai multe victime, inclusiv românce, au depus plângeri la poliţie şi au denunţat modul în care au fost exploatate. Zilele trecute, angajatoarea a fost arestată iar poliţia a pus sechestru pe toate bunurile ei. 

Un român care era şofer la firma ei este cercetat în libertate. Poliţia încearcă să afle dacă bărbatul ştia de ilegalităţile comise în firmă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Românca exploatată în Italia, dezvăluiri cutremurătoare