Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluirile făcute de românca ce s-a vaccinat anticovid în Ţara Galilor

În timp ce noi încă facem planuri, alţii deja vaccinează de mai bine de o săptămână. O româncă din Ţara Galilor este printre primii vaccinaţi. A povestit pentru Observator, la cinci zile după ce a primit prima doză, cum a decurs vaccinarea, cum s-a simţit după, dar şi ce criterii a avut de îndeplinit.

de Redactia Observator

la 15.12.2020, 19:28

Vezi și
  • Românca a povestit în ce condiţii se face vaccinul.
  • Campania de vaccinare anticovid este în plină desfăşurare în Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii.

Dina este printre primii români din lume care s-au vaccinat anti-COVID. Este şi ea un erou în alb. Doar că nu la noi ci în Ţara Galilor, unde este asistent medical de şase ani. A văzut cu ochii ei suferinţa oamenilor care s-au infectat cu noul coronavirus. Cu gândul la ei, dar şi la părinţii care o aşteaptă în România s-a înscris pentru inoculare. 

Dina Moisi, asistent medical: Mă gândesc la a ajunge acasă la un moment dat, să ajung acasă la părinţii mei care sunt bolnavi şi sunt singuri în România. Am avut un semn de întrebare şi rămâne semnul de întrebare pentru reacţiile pe termen lung. Da, cred că toată lumea s-ar teme. Doar că te gândeşti la siguranţa celui pe care îl ai lângă tine. E vorba de simţ civic până la urmă. 

A primit prima doză pe 10 decembrie, la două zile după ce a început campania de vaccinare din Marea Britanie. Următoarea doză o va primi în ianuarie. Înainte de toate a trecut printr-un triaj organizat de Serviciul de Sănătate Publică din Regatul Unit. 

Dina Moisi, asistent medical: Sunt nişte întrebări legate de vârsta pe care o ai, afecţiunile cronice pe care le deţii, circumferinţa abdominală ca să se vadă BMI (nota redacţiei - indicele de masă corporală), ca să se vadă starea de obezitate. Sexul şi regiunea de unde vii. Regiunea din lume de unde vii şi cărei rasă aparţii. 

Dina are o alergie medicamentoasă, dar asta nu a împiedicat-o să se vaccineze. 

Dina Moisi, asistent medical: Dar dacă eşti alergic la nuci, la fructe de mare, la căpşuni, nu s-a făcut vaccinul.

În ziua vaccinării este crucial ca toţi pacienţii să ajungă la timp. Dintr-o doză de ser sunt vaccinate cinci persoane. Iar odată deschisă sticluţa, inocularea trebuie făcută rapid, pentru că expiră în câteva ore.

Campaniile de vaccinare anticovid, în plină desfăşurare în Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii

Dina Moisi, asistent medical: N-am avut niciun soi de reacţie. O durere uşoară în mână ca după orice injecţie, consider eu. Cred că m-a durut mai tare după vaccinul antigripal. Nu am avut nici febră. Acum, reacţii pot să apară de la orice fel de inoculare de orice fel de injecţie. 

N-a avut nicio reacţie adversă până acum, aşa că va merge să primească şi a doua doză.

Dina Moisi, asistent medical: N-ai de unde să ştii până la urmă. Poţi să faci vaccinul antigripal şi tu să fii ăla răsăritul 1 la mie care ai făcut nu ştiu ce. 

În Marea Britanie şi în Statele Unite, unde a fost aprobat vaccinul Pfizer, campaniile de vaccinare sunt în desfăşurare. În Statele Unite, urmează să fie avizat joi şi vaccinul dezvoltat de Moderna. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Dezvăluirile făcute de românca ce s-a vaccinat anticovid în Ţara Galilor