Antena Meniu Search
x

Diamante roşii şi roz foarte rare, puse în curând în vânzare

Gigantul minier anglo-australian Rio Tinto a anunțat vineri că va pune pe piață 65 de diamante roșii și roz extrem de rare, cu care colecționarii își vor completa colecția în schimbul unor sume record

Gigantul minier anglo-australian Rio Tinto a anunțat vineri că va pune pe piață 65 de diamante roșii și roz extrem de rare, cu care colecționarii își vor completa colecția în schimbul unor sume record

Aceste bijuterii provin din mina australiană Argyle a Rio Tinto, care produce peste 90% din diamantele roșii și roz cunoscute în lume.

"În acest an avem, fără îndoială, oferta cea mai valoroasă pe care am propus-o până acum", a declarat pentru AFP Alan Davies, director al grupului minier, referindu-se la această vânzare anuală. "Avem și în acest an un anumit număr de diamante roșii, a căror culoare și claritate sunt cu adevărat unice", a adăugat el.

Colecția din 2015 propune cinci pietre "vedetă", între care un diamant de 1,93 de carate roz violaceu tăiat în formă de obelisc și unul de 1,47 de carate tăiat oval.

Rio Tinto a precizat că selecția din acest an, care cântărește 44,14 carate în total, conține câteva diamante roz și roșii considerate printre 'cele mai strălucitoare' descoperite vreodată în mină.

Pietrele au o vechime de 1,6 miliarde de ani și obțin în mod sistematic între unul și două milioane de dolari per carat. Diamantele roz și roșii au o valoare de aproximativ 50 de ori mai mare decât diamantele albe.

Potrivit lui Alan Davies, interesul pentru diamante există peste tot în lume, deoarece acestea sunt considerate opere de artă sau obiecte de colecție.

Cele 65 de diamante vor fi prezentate la Sydney, Hong Kong, New York și Perth, închiderea licitațiilor fiind prevăzută pentru 21 octombrie.

Culoarea roz sau roșie a acestor diamante rămâne un mister. Este ca și cum pietrele ar fi fost supuse simultan la o căldură foarte mare și la presiune înaltă, spun specialiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Diamante roşii şi roz foarte rare, puse în curând în vânzare