Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Din 3 iunie, Italia își deschide granițele pentru toți cetățenii europeni, fără să impună carantina

Începând din 3 iunie, Italia își va deschide granițele către toate țările Uniunii Europene, fără a fi necesară carantinarea. 

de Veronica Micu

la 21.05.2020 , 15:02

Din 3 iunie, Italia își deschide granițele pentru toți cetățenii europeni, fără resticții de carantinare - Profimedia
  • Vor fi incluși și britanicii, care acum sunt în afara blocului comunitar.
  • Cei care intră în Italia, obligați să poarte măști de protecție.

Anunțul a fost făcut de premierul italian, în camera inferioară a Parlamentului.

Măsura a fost luată în contextul eforturilor de "relansarea a economiei" în Peninsulă, a declarat Giuseppe Conte, potrivit CNN.

Astfel, din 3 iunie, frontierele Italiei se vor deschide pentru toate țările din UE. Vor fi incluși și britanicii, care acum sunt în afara blocului comunitar.

Articolul continuă după reclamă

Premierul a confirmat, de asemenea, că nu va fi necesară carantinarea.

Cu toate acestea, nu a spus ce se va întâmpla dacă rata contagiunii începe să crească.

Giuseppe Conte a precizat că toți cei care intră în Italia vor trebui să poarte măști de protecție și să respecte măsurile de distanțare socială.

Aeroporturile din Peninsulă, deschise din 3 iunie

Ieri, ministrul Transporturilor, Paola de Micheli, a declarat, în cadrul unei sesiuni parlamentare, că Italia va începe redeschiderea tuturor aeroporturilor sale cu data de 3 iunie.

"Va fi posibil să se redeschidă toate aeroporturile începând cu 3 iunie, când transferurile sunt din nou permise", a spus oficialul italian.

De Micheli a precizat că limitările inter-regionale și internaționale actuale se vor încheia, de asemenea, și pentru transportul public în interiorul țării.

Citește și:
Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Din 3 iunie, Italia își deschide granițele pentru toți cetățenii europeni, fără să impună carantina