Diplomaţi ruşi, ieşire neobişnuită din Coreea de Nord: Au împins manual un cărucior feroviar

De Monica Palade.
Publicat: 26.02.2021, 15:43.
Actualizat: 26.02.2021, 15:43

Un grup de diplomați ruși și familiile lor au făcut o ieșire neobișnuită din Coreea de Nord pe un cărucior feroviar împins manual, din cauza măsurilor stricte anti-Covid.

Diplomaţi ruşi, ieşire neobişnuită din Coreea de Nord: Au împins manual un cărucior feroviar

RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/FACEBOOK

Cei opt oameni au călătorit cu trenul și autobuzul înainte de a fi nevoiţi să se împingă singuri peste granița rusă timp de aproximativ 1 km (0,6 mile) pe şinele de tren.

Coreea de Nord a blocat majoritatea transporturilor de pasageri pentru a limita răspândirea virusului. Țara susține că nu a avut cazuri confirmate, dar observatorii contestă această afirmație.

De la începutul anului trecut, au fost interzise intrarea sau ieşirea din ţară a trenurilor și vagoanelor. Totodată, majoritatea zborurilor internaționale de pasageri s-au oprit și ele, scrie BBC.

La împins drezina

Astfel, diplomații ruși nu prea au avut opțiuni.

„Deoarece granițele au fost închise de mai bine de un an și traficul de pasageri a fost oprit, a fost nevoie de o călătorie lungă și dificilă pentru a ajunge acasă", a scris Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei într-o postare pe Facebook.

În fotografiile distribuite pe reţeaua de socializare se vede cum diplomaţii stau pe căruciorul feroviar, aşa-numita drezină, alături de valizele lor.

„Motorul” de bază a fost al treilea secretar al ambasadei, Vladislav Sorokin, care a acționat drezina pentru a traversa podul de peste râul Tumen în Rusia, spune ministerul.

32 de ore lungi

Acest lucru s-a întâmplat după ce grupul, care o includea şi pe fiica lui Sorokin, Varia, în vârstă de trei ani, a călătorit 32 de ore cu trenul și două ore cu autobuzul pentru a ajunge din Phenian la granița rusă.

Oficialii ministerului i-au întâmpinat la o stație din partea rusă, iar grupul s-a deplasat apoi cu autobuzul spre aeroportul din Vladivostok.

Măsurile stricte anti-Covid luate de la Phenian au afectat călătoriile și accesul la diverse facilități. Au fost trimise trupe suplimentare în zonele de frontieră cu ordin de a bloca orice posibilă transmitere a virusului.

În ultimul an, mulți diplomați străini au părăsit țara, iar ambasadele occidentale s-au închis.

Cei mai mulți călători au plecat pe uscat și au trecut granița către China, deși în martie anul trecut a avut loc un zbor către Vladivostok transportând diplomați din Germania, Rusia, Franța, Elveția, Polonia, România, Mongolia și Egipt.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.