Antena Meniu Search
x

Directorul stațiunii Gazprom a murit, după ce a căzut de pe o stâncă. Cel puțin cinci oligarhi ruși s-ar fi sinucis în acest an

Directorul general al stațiunii de schi a Gazprom a murit, după ce a căzut de pe o stâncă, potrivit agenției TASS. Cel puțin cinci oligarhi ruși s-ar fi sinucis, de la începutul anului până în prezent, iar trei dintre ei și-ar fi ucis și membrii familiilor.

de Redactia Observator

la 04.05.2022, 11:37

Andrey Krukovsky
Andrey Krukovsky - Twitter

Directorul general al stațiunii Krasnaia Poliana, Andrei Krukovski, a murit după ce a căzut de pe o stâncă, în timpul unei drumeții către fortăreața Achipsinskaia. 

Ministrul rus al Resurselor Naturale, Alexander Kozlov, a transmis condoleanțe familiei și prietenilor oligarhului, subliniind marea sa contribuție la dezvoltarea turismului la Soci.

Morți misterioase în rândul oligarhilor ruși

Cel puțin cinci oameni de afaceri ruși s-au sinucis de la sfârșitul lunii ianuarie, iar trei dintre ei și-ar fi ucis și membrii familiilor înainte de a-și lua viața, scrie CNN. Patru dintre victime aveau legătură cu gigantul Gazprom. 

Pe acelaşi subiect

Un director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninsky, lângă Leningrad, pe 30 ianuarie 2022, potrivit RIA Novosti. La fața locului a fost găsit un bilet de adio, iar anchetatorii investighează această moarte drept sinucidere. Este vorba despre Leonid Shulman, șeful departamentului de transport de la Gazprom Invest.

În februarie, un alt director executiv de la Gazprom a fost găsit mort în același sat. Alexander Tyulakov a fost găsit mort în garajul său pe 25 februarie, potrivit Novaya Gazeta, un ziar independent rus. Novaya Gazeta a raportat că acesta s-a sinucis.

Mikhail Watford, un miliardar rus de origine ucraineană, a fost găsit mort în casa sa din Surrey, Anglia, pe 28 februarie. Un alt om de afaceri rus, Vasily Melnikov, a fost găsit decedat, alături de familia sa, la Nijni Novgorod, la sfârșitul lunii martie, potrivit ziarului rus Kommersant.

La începutul lunii aprilie, încă doi oligarhi ruși au murit. Vladislav Avayev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a fost găsit mort, alături de soția și fiica sa în apartamentul său din Moscova pe 18 aprilie. Ziua următoare, pe 19 aprilie, Sergey Protosenya, fostul director al producătorului de gaze Novatek, care este parțial deținut de Gazprom, a fost găsit mort în grădina casei, în Spania. Cadavrele soției și fiicei sale au fost găsite în casă, acestea fiind ucise cu un topor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Directorul stațiunii Gazprom a murit, după ce a căzut de pe o stâncă. Cel puțin cinci oligarhi ruși s-ar fi sinucis în acest an