Antena Meniu Search
x

Video Discursul lui Putin la Parada de la Moscova: Occidentul se pregătea să ne "invadeze", luptăm pentru supravieţuire

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în discursul său de Ziua Victoriei, că "operațiunea din Ucraina a fost necesară pentru a respinge preventiv agresiunea". Liderul de la Kremlin susține că "Rusia a solicitat o soluție de compromis, dar fără folos. Țările NATO nu au vrut să ne asculte și asta înseamnă că, în realitate, aveau alte planuri, iar noi am văzut asta".

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 09.05.2022, 11:13

Vezi și

"Strămoșii noștri au luptat împotriva dușmanilor în Stalingrad, Kursk. Același lucru se întâmplă astăzi aici. Voi luptați în Donbas pentru siguranța țării voastre.

În decembrie anul trecut, am propus un tratat pentru garanții de securitate. Rusia a solicitat o soluție de compromis, dar fără folos. Țările NATO nu au vrut să ne asculte și asta înseamnă că, în realitate, aveau alte planuri, iar noi am văzut asta. Pregăteau o altă operațiune în Donbas, o agresiune împotriva teritoriilor noastre istorice, inclusiv Crimeea.

Au mutat trupe în vecinătatea teritoriilor noastre. Am văzut cum SUA și minionii săi ne-au amenințat.

Au încercat să ne amenințe într-un mod inacceptabil. S-au răzbunat nu doar pe întreaga lume, au vrut să cuprindă totul, dar noi nu vom renunța niciodată la iubirea pentru patria noastră mamă, pentru tradiții și strămoșii noștri.

Pe acelaşi subiect

S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Suntem mândri de contribuția voastră la victorie. Voi luptați pentru patria voastră. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-Al Doilea Război Mondial. Ne vom aminti de toți cei care s-au sacrificat.

Putin: S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume

Dragi camarazi, viața fiecărui soldat și ofițer este o tragedie pentru toți dintre noi și o pierdere irecuperabilă pentru familiile lor. O susținere specială va fi acordată familiilor celor care au murit. Am semnat un decret în această privință astăzi. Vreau să-mi înclin capul în fața medicilor din spitalele de campanie.

Aici, în această piață, inclusiv cu cei care au ajuns direct din Donbas, ne vom aminti cum dușmanii Rusiei au vrut să folosească găști de mercenari împotriva noastră. Au încercat să ne destrame, dar au eșuat. Marea forță a poporului nostru multietnic, astăzi voi luptați pentru același lucru pentru care au luptat bunicii, tații voștri.

Operațiunea din Ucraina a fost necesară pentru a respinge preventiv agresiunea. A fost o decizie oportună și corectă. Decizia unei țări suverane, puternice, independente.

Suntem o altă țară acum. Rusia are un alt caracter. Nu vom renunța niciodată la iubirea pentru Patria Mamă, la credință și valorile tradiționale, la obiceiurile strămoșilor noștri, la respectul pentru toate popoarele și culturile.

Putin: Operațiunea din Ucraina a fost necesară

Mă adresez acum forțelor noastre armate și din Donbas. Luptați pentru Patria Mamă, pentru viitorul ei, ca nimeni să nu uite lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial. 

Moartea fiecăruia dintre soldații și ofițerii noștri este o durere pentru noi toți și o pierdere ireparabilă pentru rude și prieteni. Statul, regiunile, întreprinderile, organizațiile publice vor face totul pentru a oferi sprijin familiilor lor. 

Le doresc soldaților și ofițerilor răniți însănătoșire grabnică. Și le mulțumesc medicilor, paramedicilor, asistentelor, personalului medical din spitalele militare pentru munca dezinteresată. 

Astăzi, luptătorii noștri de diferite naționalități sunt împreună în luptă, apărându-se unii pe alții de gloanțe și schije, ca frații. Și aceasta este puterea Rusiei, marea forță indestructibilă a poporului nostru", a declarat Vladimir Putin, în cadrul discursului de Ziua Victoriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Discursul lui Putin la Parada de la Moscova: Occidentul se pregătea să ne "invadeze", luptăm pentru supravieţuire