Antena Meniu Search
x

Doi dintre tinerii înghețați în 'camionul morții' au lucrat în România

Doi dintre cei 39 de oameni găsiți morți în remorca unui camion, într-o localitate din estul Londrei, au lucrat ilegal în România și au plătit peste 10.000 de euro pentru a ajunge în Marea Britanie.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 27.10.2019, 13:53

Doi dintre cei 39 de oameni găsiți morți în remorca unui camion, într-o localitate din estul Londrei, au lucrat ilegal în România și au plătit peste 10.000 de euro pentru a ajunge în Marea Britanie.

Polițiștii și procurorii din Essex au început să identifice cele 39 de victime din 'camionul morții', dintre acestea 31 fiind bărbați și opt femei.

Printre tinerii care au murit înghețați la -25 de grade Celsius în remorca camionului care a plecat din Bulgaria și a ajuns în Marea Britanie pe 19 octombrie.

Totuși, abia pe 23 octombrie, camionul a ajuns la destinația finală, respectiv un parc industrial din Thurroc, o localitate din estul Londrei.

Pe acelaşi subiect

Șoferul camionului, un tânăr de 25 de ani, a leșinat atunci când a deschis ușile remorcii și a văzut cele 39 de cadavre înghețate în interior.

Vo Ngoc Nam și Nguyen Dinh Tu au lucrat în România înainte de a ajunge în 'camionul morții'

Vo Ngoc Nam (stânga) și Nguyen Dinh Tu (dreapta) au lucrat în România

Doi dintre cei 39 de oameni morți în camion au lucrat în România

Unul dintre tinerii identificați până în prezent se numește Nguyen Dinh Tu, un tânăr din Vietnam care, înainte de a ajunge în 'camionul morții', a lucrat în România și Germania.

Potrivit Daily Mail, soția tânărului a explicat că acesta i-a cerut, în urmă cu câteva luni, să îl ajute să strângă 14.000 de dolari (11.000 de lire sterline), pentru a putea ajunge ilegal din Germania în Marea Britanie.

Soția tânărului a declarat că pentru a strânge suma necesară, bărbatul a muncit și a cerșit în România și Germania.

Rude ale tânărului vietnamez, care se aflau deja în Marea Britanie, l-au sunat pe tatăl său și l-au anunțat că acesta nu a mai ajuns la locul indicat și că se află printre victimele găsite în camion.

Un alt tânăr, tot vietnamez, în vârstă de 28 de ani, a fost identificat de autoritățile britanice drept Vo Ngoc Nam.

Potrivit AFP, mama tânărului a povestit că fiul ei a lucrat în România și plănuia de mult timp să ajungă în Marea Britanie.

Ca și ceilalți tineri care și-au găsit sfârșitul în remorca camionului, tânărul care a lucrat în România, a plătit peste 10.000 de euro pentru a ajunge în Marea Britanie, în speranța că va putea începe o viață nouă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Doi dintre tinerii înghețați în 'camionul morții' au lucrat în România