Antena Meniu Search
x

Imagini înfricoșătoare cu atacul soldat doi morți şi trei răniţi în Franţa. Cine este evadatul Mohamed Amra, zis Musca

Evadare sângeroasă pe o autostradă din Franța. O dubă care transporta un deținut în Normandia, între Rouen și Evreux, a fost atacată de două persoane înarmate. Doi gardieni au fost ucişi şi alți trei răniţi. Imagini înfricoșătoare filmate în timpul atacului arată doi bărbați puternic înarmați, îmbracaţi în negru, în timp ce înconjoară vehiculul. 

de Redactia Observator

la 14.05.2024 , 18:24

Trei poliţişti francezi au murit după o evadare spectaculoasă. Convoiul a fost atacat pe autostradă
Trei poliţişti francezi au murit după o evadare spectaculoasă. Convoiul a fost atacat pe autostradă - X

Atacul care a şocat Franţa s-a produs în jurul orei locale 11:00, pe autostrada A154, în Eure, nord-vestul ţării. 

Filmul evadării sângeroase din Franţa

Atacatorii puternic înarmaţi au acționat ca un comando, au venit cu două maşini, dintre care una a fost folosită pentru a intra în duba poliţiei iar apoi a fost incendiată. Doi dintre agenți au fost ucişi, iar trei au fost grav răniți, dintre care doi sunt în stare critică. 

Articolul continuă după reclamă

Atacatorii înarmați şi deţinutul sunt încă în libertate, a anunţat poliția franceză care a început o urmărire naţională. Este un evenimentul violent, dar extrem de rar pentru această parte a Franței. Duba atacată  transporta un deţinut de la tribunal la o închisoare din apropiere.

Pe acelaşi subiect

Cine este Mohamed Amra, zis Musca

Deţinutul evadat este un tânăr de 30 de ani, condamnat pe 10 mai pentru furt şi acuzat de răpire și sechestrare. Mohamed Amra este cunoscut drept "Musca", are un lung cazier, dar nu era considerat  radicalizat şi a primit o escortă de poliţie de nivel 3, scrie Le Figaro. Imaginile filmate la fața locului arată un SUV negru în flăcări după ce a izbit duba închisorii în apropierea unei staţii de taxare de pe  autostradă. Scenele surprind şi doi indivizi cu cagule şi înarmaţi.

Atacatorii şi deţinutul care a evadat sunt vânaţi de poliţia din toată ţara. "Vom face totul pentru a găsi autorii acestei crime odioase. Aceștia sunt oameni pentru care viața nu înseamnă nimic. Vor fi arestați. Vor fi judecati. Și vor fi pedepsiți pentru crima pe care au comis-o", a promis ministrul Justiției, Eric Dupont-Moretti. A reacţionat şi președintele francez. "Se depun toate eforturile pentru a-i găsi pe autorii acestei crime, astfel încât să se poată face dreptate în numele poporului francez", a spus Emmanuel Macron.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a anunţat că a mobilizat jandarmeria națională și câteva sute de polițiști pentru a ajuta la prinderea suspecţilor. Au fost stabilite filtre rutiere şi puncte de control pe un perimetru în zona unde s-au petrecut faptele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri externe » Imagini înfricoșătoare cu atacul soldat doi morți şi trei răniţi în Franţa. Cine este evadatul Mohamed Amra, zis Musca