Antena Meniu Search
x

Doi români îmbrăcaţi în poliţişti, prinşi în Spania tocmai când puseseră mâna pe jumătate de milion de euro

Doi români îmbrăcaţi în poliţişti au fost prinşi în Spania tocmai când puseseră mâna pe jumătate de milion de euro. Cei doi fac parte dintr-o bandă care a tâlhărit de sute de mii de euro traficanţii de droguri.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 18.03.2019, 08:47

Doi români îmbrăcaţi în poliţişti au fost prinşi în Spania tocmai când puseseră mâna pe jumătate de milion de euro. Cei doi fac parte dintr-o bandă care a tâlhărit de sute de mii de euro traficanţii de droguri.

Agenții Poliției Naționale spaniole au dezmembrat un grup criminal, ai cărui membri s-au prefăcut că sunt gardieni civili pentru a jefui traficanți de droguri și oameni de afaceri. Printre cei reţinuţi sunt şi doi români, alături de un albanez şi patru spanioli.

Agenții i-au arestat cei șapte membri ai grupului, dintre care patru au fost arestați la Madrid când tocmai puseseră mâna pe 480.000 de euro.

Prima lovitură dată de români şi de complicii lor, scrie diariodesevilla.es, a avut loc în august 2018, atu nci când au jefuit violent mai mulţi traficanţi de droguri din Sevilla, de la care au luat 180.000 de euro. Poliţiştii iberici au reuşit să ia urma bandei şi au aflat că la începutul lunii martie puneau la cale o nouă lovitură, împotriva unui afacerist din domeniul imobiliarelor.

Pe acelaşi subiect

Pe 6 martie a avut loc întâlnirea cu afaceristul, care era însoţit de trei asociaţi, şi care trebuia să schimbe 480.000 de euro în bancnote mai mari. Unul dintre jefuitori a fost rugat să meargă în maşină pentru a verifica banii, moment în care trei dintre complicii săi au apărut îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei, mascaţi şi înarmaţi. 

Tâlharii au tăbărât asupra celor patru rivali, i-au bptut, i-au legat şi le-au pus pungi de plastic pe cap. Apoi s-au urcat în maşină, dar chiar când plecau au apărut adevăraţii poliţişti.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unul dintre români, cel care supraveghea totul şi la care erau o parte din banii furaţi, a reuşit să scape şi a fost capturat după 24 de ore. El s-a luptat cu agenţii veniţi să-l aresteze, doi dintre aceştia fiind răniţi.

Toţi cei şapte membri ai bandei au fost arestaţi şi trei maşini confiscate de la ei. De a semenea, au fost găsite uniformele folosite de ei atunci când se deghizau în agenţi ai forţelor speciale, două pistoale şi aproape 10.000 de euro cash.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Doi români îmbrăcaţi în poliţişti, prinşi în Spania tocmai când puseseră mâna pe jumătate de milion de euro