Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Doi tineri suspectați de pregătirea de acte de terorism, arestați în Marea Britanie!

Doi tineri în vârstă de 20 și 22 de ani suspectați de pregătirea de acte de terorism au fost arestați duminică dimineață în orașul Dover în timp ce se pregăteau să părăsească Regatul Unit, a anunțat poliția britanică.

de Redactia Observator

la 17.11.2015 , 15:17

 Doi tineri în vârstă de 20 și 22 de ani suspectați de pregătirea de acte de terorism au fost arestați duminică dimineață în orașul Dover în timp ce se pregăteau să părăsească Regatul Unit, a anunțat poliția britanică, potrivit AFP.

"În primul rând, aș vrea să precizez că aceste arestări nu sunt legate de incidentele teroriste de la Paris și că nu a existat nicio amenințare imediată pentru comunitatea locală", a declarat Ian Huntern, responsabilul cu anchetele al Unității de Contraterorism pentru Sud-Est (SECTU).

Cei doi bărbați se află în prezent în arest.

Articolul continuă după reclamă

"Ei au încercat să părăsească Marea Britanie prin Dover și au fost arestați datorită bunei activități a ofițerilor de poliție din Kent în port", a adăugat el, citat într-un comunicat publicat luni seară pe pagina de internet a SECTU.

Contactat marți dimineață, purtătorul de cuvânt al unității a refuzat să facă orice alt comentariu.

Premierul britanic David Cameron a anunțat luni că șapte atentate au fost dejucate în ultimele luni în Regatul Unit.

Potrivit primelor cifre disponibile, poliția britanică a efectuat 299 de arestări 'legate de terorism' între martie 2014 și martie 2015.

Este vorba de o creștere de 31% comparativ cu anul precedent și un record de când cazurile de acest tip au început să fie luate în evidență, după atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Sursa: agerpres.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?
Observator » Ştiri externe » Doi tineri suspectați de pregătirea de acte de terorism, arestați în Marea Britanie!