Antena Meniu Search
x

Doi voluntari din Spania şi Canada au fost ucişi într-un atac cu rachete în estul Ucrainei

Doi angajaţi umanitari din Spania şi Canada au murit într-un atac cu rachete, care a avut loc în estul Ucrainei, după ce bombardamentele au lovit maşina în care se aflau alături de alţi voluntari.

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 16:09

Doi angajaţi umanitari din Spania şi Canada au murit într-un atac cu rachete, care a avut loc în estul Ucrainei.
Doi angajaţi umanitari din Spania şi Canada au murit într-un atac cu rachete, care a avut loc în estul Ucrainei. - Profimedia

Doi lucrători umanitari străini, din Spania şi Canada, au fost ucişi în estul Ucrainei, în urma unui bombardament care a lovit maşina în care se afla o echipă de patru persoane care lucra cu un ONG ucrainean, relatează Reuters şi Associated Press, potrivit news.ro.

Cei doi voluntari ajutau la evacuarea răniţilor din zonele de conflict

Cei patru voluntari de la ONG-ul Road to Relief, care ajută la evacuarea răniţilor din zonele de pe front, au rămas blocaţi în dubă în momentul în care aceasta s-a răsturnat şi a luat foc după ce a fost lovită de obuze în apropiere de oraşul Ceasiv Iar, a precizat organizaţia pe pagina sa de Instagram.

Road to Relief a precizat că cetăţeanul canadian Anthony Ihnat a murit în urma atacului, în timp ce voluntarul medical german Ruben Mawick şi voluntarul suedez Johan Mathias Thyr au fost grav răniţi.

Pe acelaşi subiect

Road to Relief a adăugat că nu a putut da de urma celui de-al patrulea pasager al dubei, Emma Igual, o cetăţeană spaniolă care era directoarea organizaţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Câteva ore mai târziu, ministrul spaniol de externe interimar José Manuel Albares a declarat presei spaniole că autorităţile de la Madrid au primit "confirmarea verbală" a morţii lui Igual, în vârstă de 32 de ani.

"Din nefericire, pot confirma că o rachetă a lovit vehiculul cu care se deplasa această lucrătoare spaniolă care lucra pentru un ONG umanitar în Ucraina. Avem confirmarea verbală a morţii ei", a declarat Albares, dar nu a dat numele lucrătoarei umanitare.

Voluntarii mergeau să evalueze nevoile civililor de la periferia oraşului Bahmut, a precizat Road to Relief.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Doi voluntari din Spania şi Canada au fost ucişi într-un atac cu rachete în estul Ucrainei