Antena Meniu Search
x

Doliu în Fâşia Gaza. Opt copii, printre ei şi un bebeluş, au fost ucişi în măcelul după mutarea ambasadei SUA la Ierusalim

Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi, iar alţi trei mii au fost răniţi în ziua inaugurării ambasadei americane în Ierusalim. A fost cea mai sângeroasă zi din ultimii patru ani.

Vezi și

Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi, iar alţi trei mii au fost răniţi în ziua inaugurării ambasadei americane în Ierusalim. A fost cea mai sângeroasă zi din ultimii patru ani.

Răpus a fost şi un bebeluş pe care părinţii l-au înmormântat astăzi. Comunitatea internaţională vorbeşte despre un masacru, dar premierul israelian susţine că militarii au acţionat în legitimă apărare.

A fost zi de doliu în Fâşia Gaza. Zeci de oameni ucişi ieri de trupele israeliene, au fost conduşi azi pe ultimul drum. Printre cei morţi sunt şi opt copii. Cel mai mic dintre ei avea doar zece luni. A murit după ce a inhalat gaz lacrimogen.

Funeraliile au coincis cu Ziua Catastrofei. Pentru palestinieni, ziua în care a fost creat statul Israel, în urmă cu 70 de ani, este un motiv de tristeţe profundă. Iar mutarea ambasadei americane în Ierusalim a dezlănţuit violenţe greu de oprit. Protestele palestiniene au fost alimentate azi cu noi forţe. 

Adâncirea conflictului israeliano-palestinian a provocat o puternică îngrijorare a comunităţii internaţionale. Turcia a avut una dintre cele mai dure reacţii. Şi-a rechemat ambasadorul din Israel. 

Recep TAYYIP ERDOGAN, preşedintele Turciei 

Israelul este un stat terorist, iar acţiunile sale demonstrează că este un stat terorist. Din păcate, Statele Unite cooperează fără milă cu Israelul. 

Replica israeliană nu s-a lăsat mult aşteptată. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului

Erdogan se numără printre susţinătorii grupării Hamas şi, fără îndoială, înţelege terorismul şi masacrul. Îi sugerez să nu ne dea lecţii de moralitate.

Preşedintele francez a condamnat şi el violenţele armatei israeliene. În plus, Emmanuel Macron a dezaprobat mutarea ambasadei SUA în Ierusalim. Un aliat tradiţional al Israelului, Canada consideră că este de neiertat faptul că au fost ucişi civili. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Doliu în Fâşia Gaza. Opt copii, printre ei şi un bebeluş, au fost ucişi în măcelul după mutarea ambasadei SUA la Ierusalim