Antena Meniu Search
x

Doliu în familia Obama! O mătușă a președintelui Barack Obama a murit în somn

La vârsta de 61 de ani, Zeituni Onyango, mătuşa vitregă a lui Barack Obama, de origine kenyană a murit luni noapte în azilul din sudul oraşului Boston, Massachussets, din Statele Unite. Aici femeiea era internată de ceva vreme.

 

Femeia care a cerut azil în Statele Unite risca să fie expulzată. Onyango a primit dreptul de azil în mai 2010, după ce a luptat în tribunale împotriva unui ordin de expulzare datând din 2004. Ea a declarat, la vremea respectivă, că a fost victima "violenţelor tribale" din ţara sa natală, Kenya.

Onyango este sora vitregă a tatălui lui Obama, care s-a căsătorit căsătorit cu o americană. Pe 4 august 1961 aceasta l-a născut pe Barack Obama la Hawaii. Mătuşa liderului de la Casa Albă a emigrat în Statele Unite în 2000 şi a cerut azil politic doi ani mai târziu, dar nu l-a obţinut. Justiţia a dispus să fie expulzată în 2004.

Casa Albă a anunţat că nu a ştiut nimic despre statutul de imigrant al acestei mătuşe vitrege a lui Obama înainte de 2008 şi a negat că a exercitat presiuni asupra tribunalelor, în favoarea acesteia.

Wong a precizat că Barack Obama nu a trimis vreo scrisoare de susţinere în favoarea acordării azilului lui Onyango, care şi-a întrerupt legăturile cu preşedintele înainte ca problemele acesteia să fie cunoscute public.

foto: indiatoday.intoday.in

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doliu în familia Obama! O mătușă a președintelui Barack Obama a murit în somn