Antena Meniu Search
x

DOLIU la HOLLYWOOD! A murit MICKEY ROONEY

Cunoscutul actor american Mickey Rooney a murit duminică la 93 de ani, la reşedinţa sa din North Hollywood, Los Angeles. Acesta a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului.

 Pe numele său real Joseph Yule, Mickey Rooney, a fost unul dintre primii copii vedetă de cinema. El s-a bucurat de o imensă popularitate în anii '30 şi '40. Sănătatea actorului era fragile de mai mulţi ani. Artistul trăia împreună cu cea de-a opta sa soţie, Jan Chamberlin, din 1978.

Actorul, născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn, la New York, era fiul a doi actori de vaudeville ambulanţi. Împreună cu ei şi-a făcut debutul, în 1922, la vârsta de doar 17 luni.

Mickey Rooney cunoaşte celebritatea în 1927. El devine un star al cinematografului mut, jucând timp de opt ani un personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume l-a împrumutat.

Totuşi, copilul-actor devine idolul Americii cu ajutorul seriei de filme în care interpretează personajul Andy Hardy (1937). Acesta este şi rolul care i-a adus un Oscar special pentru "contribuţia semnificativă în personificarea pe ecran a spiritului tinereţii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » DOLIU la HOLLYWOOD! A murit MICKEY ROONEY