Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SUA anunță măsuri drastice anti-imigrație! Donald Trump încurajează DEPORTĂRILE străinilor fără acte și dă undă verde construirii zidului la graniţa cu Mexicul

Preşedintele SUA, Donald Trump a autorizat construirea unui zid la graniţa cu Mexicul. De asemenea, a luat şi o serie de măsuri anti-imigraţie.

de Redactia Observator

la 26.01.2017 , 02:14

Preşedintele SUA, Donald Trump a autorizat construirea unui zid la graniţa cu Mexicul. De asemenea, a luat şi o serie de măsuri anti-imigraţie.

Donald Trump și-a pus semnătura pe o serie de decrete care prevăd o serie de măsuri dure pentru reducerea imigrației ilegale. Una dintre măsuri vizează deportările străinilor care nu au actele în regulă. Astfel, numărul ofițerilor americani însărcinați cu deportările este triplat, prin suplimentarea dispozitivului cu încă 10 mii de angajați.

De asemenea, Trump a decis și tăierea bugetelor orașelor și districtelor americane unde imigranții ilegali beneficiază de protecție. Decretele sunt văzute însă mai degrabă ca un prim pas către înăsprirea deportărilor, pentru că nu conțin măsuri clare.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, Donald Trump a dat undă verde construirii unui zid la graniţa cu Mexicul, prin semnarea unui ordin executiv. Însă construcția nu va fi demarată acum, ci, de asemenea, decretul e văzut ca o primă etapă în planul de ridicare a zidului.

Trump a dat mai multe detalii despre zid într-un interviu pentru postul ABC News. El a spus că nu vor începe acum, ci peste câteva luni. Va fi demarat în schimb procesul pentru întocmirea planurilor de construcție.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trump a vorbit la ABC News și despre finanțare: zidul va fi ridicat cu bani din bugetul federal american, iar suma va fi decontată ulterior de Mexic. Însă Guvernul mexican a respins mereu cu vehență ideea lui Donald Trump.

În decretele sale, alături de construirea zidului, președintele american a decis și suplimentarea numărului patrulelor de la frontiera sudică, pentru a stăvili fenomenul imigrației ilegale.

Insistenţa lui Trump ca Mexicul să plătească construirea zidului a fost una dintre cele mai populare promisiuni pe care le-a făcut în campanie.

"Voi construi un zid! Un zid mare, frumos şi puternic, la graniţa cu Mexicul! Iar Mexicul va plăti pentru el", a repetat, cu insistenţă, Donald Trump.

Mexicul a anunţat în mai multe rânduri că nu va plăti nimic.

Trump a declarat la începutul acestei luni că lucrările de construcţie vor fi finanţate iniţial cu fonduri aprobate de Congres şi că Mexicul va rambursa ulterior aceste sume, însă nu a precizat cum va garanta aceste plăţi.

Trump urmează să se întâlnească săptămâna viitoare, la Casa Albă, cu preşedintele Enrique Pena Nieto.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » SUA anunță măsuri drastice anti-imigrație! Donald Trump încurajează DEPORTĂRILE străinilor fără acte și dă undă verde construirii zidului la graniţa cu Mexicul