Antena Meniu Search
x

Preşedintele american Donald Trump a anunţat IEŞIREA Statelor Unite din Acordul de la Paris privind încălzirea globală

Donald Trump anunţă decizia pe care a luat-o în legătură cu prezenţa Statelor Unite în Tratatul de la Paris privind încălzirea globală. Conform surselor de peste Ocean, preşedintele american va retrage ţara sa din acest tratat.

UPDATE 22:49: Preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat şeful statului american.

”Aşadar ieşim. Dar vom începe să negociem şi vom vedea dacă putem să facem un acord care să fie corect. Iar dacă putem, va fi grozav, iar dacă nu pUtem, bine”, a mai spus Trump în Grădina Trandafirilor.

Donald Trump anunţă decizia pe care a luat-o în legătură cu prezenţa Statelor Unite în Tratatul de la Paris privind încălzirea globală. Conform surselor de peste Ocean, preşedintele american va retrage ţara sa din acest tratat.

Reuters scrie că Trump va spune că în acest fel îşi va ţine promisiunea din campanie, când  a spus: "mai întâi muncitorii din America!"

El a promis în timpul campaniei electorale să retragă Statele Unite din acest acord vizând să limiteze creşterea temperaturii medii globale, în numele apărării locurilor de muncă ale cetăţenilor americani.

Criciii săi afirmă că o retragere din Acord ar reprezenta o abdicare a leadershipului american în faţa unei provocări internaţionale.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres l-a îndemnat pe Trump să nu renunţe la acest angajament.

Guterres a subliniat că susţinerea Acordului de către Statelor Unite - cea mai mare economie din lume - este curcială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Preşedintele american Donald Trump a anunţat IEŞIREA Statelor Unite din Acordul de la Paris privind încălzirea globală