Antena Meniu Search
x

Donald Trump ar urma să se predea săptămâna viitoare. Va fi fotografiat, i se vor lua amprentele şi ar putea fi chiar încătuşat

După ce a fost pus sub acuzare, Donald Trump se va preda, cel mai probabil, marți, moment în care fostul președinte american va fi fotografiat și îi vor fi luate amprentele la un tribunal din New York. Trump va fi însoțit de agenți speciali ai serviciilor secrete. El va fi apoi trimis în judecată, moment în care acuzațiile specifice asupra sa vor fi desigilate, potrivit The New York Times

de Redactia Observator

la 31.03.2023 , 13:58

Potrivit presei americane, fostul președinte va fi tratat ca orice alt suspect, i se vor citi drepturile, i se vor lua amprentele și va fi fotografiat. Poate fi chiar încătușat. Dar cel mai probabil nu va fi scos din secția de poliție sau din biroul procurorului încătușat în fața jurnaliştilor şi a presei pentru ca toată lumea să-l vadă.

Procedura standard în cazul punerii sub acuzare

Odată ce un suspect care a fost pus sub acuzare se află în custodia poliţiei, poliţia sau alţi oficiali din cadrul forţelor de ordine urmează o procedură standard în spatele uşilor închise, făcându-i fotografii şi luându-i amprentele digitale. Procedura decurge în acelaşi mod, indiferent dacă persoana a fost arestată sau a fost de acord - sau a negociat prin intermediul avocaţilor - să se predea.

Vezi și

Prima procedură judiciară după o arestare sau predare ar fi o audiere de punere sub acuzare într-o sală de judecată din Manhattan. La audiere, un judecător va stabili dacă Trump trebuie să plătească o cauţiune sau să respecte anumite restricţii până la proces - sau dacă poate fi eliberat fără cauţiune sau restricţii, ceea ce este cunoscut sub numele de eliberare pe răspundere personală, relatează The Washington Post.

Pe acelaşi subiect

Trump va fi însoțit de un agent special al serviciilor secrete

Agentul special al Secret Service responsabil cu securitatea lui Trump, Sean Curran, sau adjunctul lui Curran, este posibil să îl însoţească personal pe Trump atunci când acesta va trece prin procedura standard de la poliţie şi când va apărea în instanţă.

Inculpaţii sunt înregistraţi oficial, de obicei, în secţiile de poliţie. Dar nu este neobişnuit ca aceştia să treacă prin procedura standard chiar la biroul unui procuror districtual, dacă se predau după o punere sub acuzare de către marele juriu.

Pus sub acuzare de un juriu din New York

Donald Trump a fost pus sub acuzare noaptea trecută. Este pentru prima dată în istoria Statelor Unite când un preşedinte, fost sau actual, este anchetat penal. Decizia vine după ce ar fi încercat să-i dea 130.000 de dolari actriţei din filme pentru adulţi Stormy Daniels ca să păstreze tăcerea cu privire la o relaţie amoroasă pe care ar fi avut-o în 2006. Republicanul ar fi anchetat pentru 30 de capete de acuzare. Avocații lui Trump au confirmat că fostul președinte american va fi audiat marțea viitoare.

Fostul preşedinte american a criticat ferm joi inculparea sa de către justiţia din New York, denunţând "o persecuţie politică şi o ingerinţă în alegerile" prezidenţiale din 2024, la care este candidat, transmite vineri AFP. Donald Trump i-a acuzat pe democraţi că sunt responsabili pentru această inculpare, o premieră pentru un preşedinte al Statelor Unite, acuzându-i că sunt "obsedaţi" de ideea "de a-şi bate joc de Trump"."Au făcut ce era de neconceput, au acuzat o persoană complet nevinovată, într-un act flagrant de ingerinţă electorală", a susţinut fostul preşedinte Trump într-un comunicat de presă foarte lung. Extrem de combativ, miliardarul din New York a dat asigurări că această "vânătoare de vrăjitoare" se va întoarce "violent" împotriva preşedintelui democrat Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri externe » Donald Trump ar urma să se predea săptămâna viitoare. Va fi fotografiat, i se vor lua amprentele şi ar putea fi chiar încătuşat