Antena Meniu Search
x

Donald Trump își păstrează optimismul, înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, deși este mai slab cotat în sondaje

Cu trei săptămâni înainte de alegeri şi în ciuda sondajelor, preşedintele american Donald Trump refuză cu obstinaţie să îşi schimbe discursul agresiv, mai ales în ceea ce priveşte criza sanitară. Seniorii şi COVID 19 sunt temele de campanie ale celor doi candidaţi ce ar putea decide care va fi următorul preşedinte al Statelor Unite. 

de Redactia Observator

la 02.11.2020, 15:29

Vezi și
  • Seniorii și coronavirusul, temele de campanie care ar putea face diferența între Donald Trump și Joe Biden.

Ca un star. Faţă în faţă cu susţinătorii din Pennsylvania, la 12 zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, Donald Trump s-a arătat plin de energie. La al doilea său eveniment electoral de la externare a dansat şi a aruncat cu măşti în public. 

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii: Sunt imun. Aş putea să cobor să sărut pe toată lumea. Aş săruta pe oricine, bărbat şi femeie. 

Actualul locatar de la Casa Albă mai are prevăzute întâlniri cu susţinătorii în cursul săptămânii. Este esenţial să mai reducă din avansul de 17 puncte înregistrat de rivalul său democrat, aflat în fruntea sondajelor la nivel naţional. 

Joe Biden conduce, cu o diferenţă de procente mai mică, şi în state cheie ca Florida. Aici, marţi, a încercat să cucerească electoratul de peste 65 de ani. 

Joe Biden, candidat alegerile prezidențiale Statele Unite ale Americii: Pentru Donald Trump, sunteţi neimportanţi. Neglijabili. Sunteţi, virtual, aproape nimeni. Aşa vede el persoanele în vârstă.

"Seniorii" sunt un grup esenţial din electoratul american, care ar putea decide victoria în prezidenţiale. În urmă cu patru ani, majoritatea l-au votat pe Trump, care acum nu mai pare însă la fel de convingător. 

Comentariile prin care Trump le cerea să domine virusul aşa cum a făcut-o el nu au fost bine primite. 8 din 10 decese cauzate de COVID s-au înregistrat în rândul populaţiei peste 65 de ani. 

La aproape trei săptămâni distanţă de marele scrutin din 3 noiembrie, campania ar putea să rezerve încă surprize. Însă neliniştile sunt în tabăra republicană. Donald Trump şi Joe Biden vor avea a doua şi ultima dezbatere publică pe 22 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Donald Trump își păstrează optimismul, înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite, deși este mai slab cotat în sondaje