Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Donald Trump, pe Champs-Élysées de Ziua Națională a Franței!

Franţa şi-a sărbătorit, ieri, Ziua Naţională, cu tot fastul obişnuit. Invitatul de onoare al paradei de pe Champs-Élysées a fost Donald Trump, pentru a comemora o sută de ani de la intrarea Statelor Unite în primul război mondial.

de Redactia Observator

la 15.07.2017 , 11:03

Franţa şi-a sărbătorit, ieri, Ziua Naţională, cu tot fastul obişnuit. Invitatul de onoare al paradei de pe Champs-Élysées a fost Donald Trump, pentru a comemora o sută de ani de la intrarea Statelor Unite în primul război mondial.

Preşedintele Emmanuel Macron s-a deplasat apoi la Nisa pentru a omagia victimele atentatului produs acum un an, tot de Ziua Naţională. 

Parada militară organizată de Ziua Franţei a fost marcată de un moment istoric: pentru prima dată în aproape 30 de ani a fost prezent un preşedinte american.

Vezi și

Liderul Franţei şi cel al Statelor Unite au sărbătorit.

Ceremoniile dedicate Zilei Franţei au coincis în acest an cu împlinirea unui secol de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, decizie care a dus la victoria aliaţilor.

De aceea, parada militară a fost condusă de 200 de soldaţi americani.

Aproape patru mii de militari au defilat pe Champs-Elysees. Cea mai mare paradă militară din Europa s-a desfăşurat pe fondul unor măsuri de securitate excepţionale.

86 de mii de poliţişti şi jandarmi şi peste 7 mii de membri ai trupelor speciale au fost mobilizaţi pentru siguranţa celor care participă la festivităţi.

După-amiază, preşedintele Emmanuel Macron a mers la Nisa, la ceremoniile de comemorare a victimelor atacului terorist de anul trecut. Printre cei care au murit este şi românul Cristian Coman, care se afla în vacanţă în oraşul de pe Riviera franceză.

Ziua Franţei a fost sărbătorită şi la Bucureşti.

Marele absent de la Ambasada Franţei la Bucureşti a fost preşedintele Klaus Iohannis. În numele statului român, un mesaj a fost transmis de premierul Mihai Tudose.

Iar gazda evenimentului, noua ambasadoare a Franţei la Bucureşti, a amintit că ţările noastre împărtăşesc aceleaşi valori democratice, europene şi culturale.

Am sosit în România în urmă cu o lună şi am onoarea şi bucuria de a împărtăşi cu voi această sărbătoare a Zilei Naţionale a Franţei, moment de solemnitate, dar şi de fraternitate şi schimburi de idei.

În acest timp, la Paris, Ziua Naţională se încheia, ca de obicei, cu un spectaculos foc de artificii,

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Donald Trump, pe Champs-Élysées de Ziua Națională a Franței!