Antena Meniu Search
x

Donald Trump pregăteşte primele măsuri dacă va reveni la Casa Albă: "Le voi acorda graţieri"

Donald Trump susţine că cei ce au participat la revolta de la Capitoliu sunt trataţi „nedrept” şi promite că le va fi alături dacă va câştiga un nou mandat la Casa Albă în 2024.

de Redactia Observator

la 31.01.2022, 12:50

"Șamanul QAnon", protestatarul cu căciulă cu coarne și pictat pe față, considerat simbolul violențelor de la Capitoliu
"Șamanul QAnon", protestatarul cu căciulă cu coarne și pictat pe față, considerat simbolul violențelor de la Capitoliu - Win McNamee / Getty Images

Fostul preşedinte american Donald Trump spune că i-ar graţia pe susţinătorii care au luat parte la revoltele de la Capitoliu dacă s-ar întoarce la Casa Albă în 2024.

Dacă voi candida şi dacă voi câştiga, îi voi trata pe aceşti oameni ce au luptat pe 6 ianuarie în mod corect”, a spus Trump sâmbătă seara, în timpul unui miting din Conroe, Texas.

Şi dacă necesită graţieri, le voi acorda graţieri pentru că sunt trataţi atât de nedrept”, a completat acesta, citat de Sky News.

Bilanţul violenţelor de la Capitoliu

Peste 100 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi după ce susţinătorii lui Trump au intrat în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021, susţinând în mod fals că preşedintele Biden a câştigat alegerile prin fraudă. Fostul preşedinte american este acuzat că a stârnit dezordinea, spunând în faţa susţinătorilor săi că alegerile au fost trucate.

Mai bine de 700 de persoane au fost arestate şi acuzate de crime federale în legătură cu revoltele de la Capitoliu, fiind cea mai mare investigaţie din istoria Departamentului de Justiţie.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Donald Trump pregăteşte primele măsuri dacă va reveni la Casa Albă: "Le voi acorda graţieri"