Antena Meniu Search
x

Donald Trump îl invită pe Vladimir Putin la Washington, în plin scandal privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Întâlnire istorică la Washington. În plin scandal cu privire la implicarea Rusiei în alegeri, Casa Albă anunţă că a demarat discuţiile pentru o vizită oficială a lui Vladimir Putin în toamna acestui an. Trump afirmă că aşteaptă cu mare interes această întrevedere.

Vezi și

Întâlnire istorică la Washington. În plin scandal cu privire la implicarea Rusiei în alegeri, Casa Albă anunţă că a demarat discuţiile pentru o vizită oficială a lui Vladimir Putin în toamna acestui an. Trump afirmă că aşteaptă cu mare interes această întrevedere şi promite să devină cel mai mare inamic al liderului de la Kremlin în caz că discuţiile amiabile vor eşua.

Trump a cerut consilierului pe probleme de securitate națională al Statelor Unite, John Bolton, să îl invite pe Vladimir Putin pentru o vizită oficială la Washington în toamnă. Cele două părţi au confirmat că au început deja discuţiile în acest sens, în timp ce, în mediul online, preşedintele american a anunţat că aşteaptă cu mare interes cea de-a două întâlnire cu Putin.

Liderul de la Casa Albă speră ca aceasta să aducă progrese în combaterea terorismului, în domeniul atacurilor cibernetice sau în menţinera păcii în Orientul Mijlociu, Peninsula Coreeană şi Ucraina.

Donald Trump promite ca în cazul în care discuţiile amiabile vor eşua să devină inamicul numărul unu al omologului rus.

Între timp, Senatul american a votat în unanimitate împotriva propunerii liderului de la Kremlin de a interoga oficiali americani în schimbul cooperării în investigaţia privind implicarea Rusiei în alegeri. După ce, iniţial, Trump a părut deschis la o astfel de acţiune, Casa Albă a revenit asupra poziţiei şi s-a declarat ferm împotriva propunerii lui Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Donald Trump îl invită pe Vladimir Putin la Washington, în plin scandal privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016