Antena Meniu Search
x

Donald Trump contestă votul din trei state. ”Este atât de rău pentru țara noastră”

Donald Trump continuă să pună în discuţie numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale în mai multe state-cheie şi chiar a anunţat că va cere o renumărare a voturi din statul Wisconsin, unde contracandidatul său democrat, Joe Biden, are un avans mic conform rezultatelor parţiale.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 05.11.2020, 00:51

Suporteri ai lui Donald Trump, din Wisconsin, în timpul unui miting electoral
Suporteri ai lui Donald Trump, din Wisconsin, în timpul unui miting electoral - Hepta
  • Renumărarea voturilor poate fi cerută în anumite condiții
  • Statul Wisconsin va renumăra automat dacă diferența este mai mică de 0,25%

Donald Trump a continuat miercuri să denunţe ”buletine-surpriză”, pe Twitter, într-un efort de a semăna îndoiala faţă de numărarea voturilor, în desfăşurare.

„Ei găsesc voturi Biden peste tot - în Pennsylvania, în Wisconsin şi în Michigan. (Este) atât de rău pentru ţara noastră!”, a scris pe Twitter candidatul republican la fotoliul de la Casa Albă Doald Trump.

Citește și:

În ce condiții se poate cere renumărarea voturilor

Conform directorului său de campanie, Bill Stepien, Trump va cere chiar o renumărare a voturilor din statul Wisconsin, unde rezultatele neoficiale îi acordă lui Biden un avans de aproximativ 20.000 de voturi, cu majoritatea dintre ele numărate.

„Au fost raportate nereguli în mai multe districte din Wisconsin ce ridică dubii serioase despre validitatea rezultatelor'', a spus Stepien, care nu a oferit detalii privind neregulile respective.

„Preşedintele se află în interiorul marjei care îi permite să solicite o renumărare şi vom face acest lucru imediat'', a adăugat el.

O renumărare va fi făcută automat de statul Wisconsin pe cheltuiala proprie dacă marja dintre cei doi candidați este mai mică de 0,25%. Dar candidații pot cere și ei o renumărare, dacă sunt de acord să o plătească, cu condiția ca diferența dintre primii doi clasați să fie sub un procent.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Donald Trump contestă votul din trei state. ”Este atât de rău pentru țara noastră”