Antena Meniu Search
x

Două femei din Florida s-au deghizat în "bunicuţe" pentru a face rost de vaccinul împotriva Covid

Două femei s-au costumat în bunici pentru a face rost de a doua doză a vaccinului împotriva coronavirus, după ce, prima oară au scăpat basma curată.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.02.2021, 15:24

Control eligibilitate vaccin lângă maşină
Două femei din Florida s-au deghizat în "bunicuţe" pentru a face rost de vaccinul împotriva Covid - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Două femei din Florida, în vârstă de 34 și 44 de ani, s-au îmbrăcat în „bunicuțe”, purtând inclusiv bonete și mănuși, într-o încercare eșuată de a trece neobservate, sperând să fie considerate eligibile pentru a obţine a doua doză de vaccin împotriva coronavirus.

Potrivit unui post de televiziune din Orlando, cele două femei aveau buletinul de vaccin valid, primiseră şi prima doză, însă au fost descoperite când au încercat să se vaccineze a doua oară.

Cele două femei au trecut neobservate la prima doză de vaccin

Femeile s-au prezentat la Orange County Convention Center deghizate în „bunicuţe”. Departamentul care se ocupă de campania de vaccinare nu ştie cum s-au putut vaccina cele două femei cu prima doză şi nici dacă s-au îmbrăcat astfel atunci.

"Așadar, ieri, ne-am dat seama că două femei au venit îmbrăcate în bunicuțe pentru a se vaccina pentru a doua oară. Nu ştiu cum au scăpat prima dată, dar acum au venit costumate cu mănuşi, ochelari, tot", a declarat dr. Raul Pino, directorul Departamentului Sănătății din Florida.

Autorităţile au sporit securitatea centrelor de vaccinare pentru a „descuraja orice posibilă rea intenție pe care o poate avea cineva”, a spus Pino.

”Trebuie să fim foarte atenţi la fondurile şi resursele care ne sunt furnizate” a declarat el.

Cele două femei au fost ulterior identificate ca Olga Monroy-Ramirez, în vârstă de 44 de ani, și Martha Vivian Monroy, în vârstă de 34 de ani.

Potrivit The Guardian, cele două femei au fost predate poliției.

În prezent, prioritate la vaccinare în Florida au adulţii în vârstă de cel puţin 65 de ani, rezidenţii şi personalul centrelor de îngrijire de lungă durată, precum şi lucrătorii din sănătate care intră în contact direct cu pacienţii la vaccinare.

Florida este unul dintre statele americane care înregistrează întârzieri în livrarea vaccinurilor, din cauza unor furtuni puternice de zăpadă care au afectat Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Două femei din Florida s-au deghizat în "bunicuţe" pentru a face rost de vaccinul împotriva Covid