Antena Meniu Search
x

Video Două nave de luptă ruseşti, atacate cu drone despre care Moscova susţine că au fost lansate din Deltă: "Sub nicio formă n-au plecat de pe teritoriul românesc"

Război în Ucraina. Conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina se apropie tot mai mult de România. Două nave de luptă ale Moscovei au fost atacate de drone navale despre care ruşii acuză că ar fi fost lansate din Deltă. Între timp, trei nave cu cereale au spart blocada rusă şi au ajuns la Izmail sub monitorizarea avioanelor NATO. La Moscova, un zgârie nori a fost lovit din nou, într-un atac cu drone. Între timp apar tensiuni între Polonia şi Ucraina, după ce Varşovia a anunţat că va prelungi interdicţia de import pentru cerealele. 

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 21:30

Vezi și

În cursul nopţii, navele de patrulare Serghei Kotov şi Vasily Bykov au fost ţinta a trei drone navale ucrainene. Bloggeri militari ruşi spun că dronele marine ar fi fost lansate de la gura Dunării şi au fost dirijate din aer de o dronă americană Reaper, operată de la Câmpia Turzii. "Există posibilitatea ca o astfel de dronă navală să fie lansată dintr-un raion apropiat de gurile Dunării, dar sub nicio formă de pe teritoriul românesc sau din apele teritoriale ale României", a declarat Cristian Barbu, general de brigadă în rezervă.

În decurs de 24 de ore, ruşii au aruncat peste 60 de proiectile asupra Harkovului

Tot în Marea Neagră, trei nave cu cereale au spart blocada rusă şi au ajuns încărcate la Izmail. Vasele înregistrate în Israel, Grecia şi Turcia ar fi fost monitorizate din aer de patru aparate NATO dotate cu radare şi sisteme de avertizare performante. "Navele nu sunt în siguranţă. Până când nu părăsesc Marea Neagră sau raionul impus de ruşi, totul este în continuare în discuţii şi trebuie supravegheat", a declarat Cristian Barbu, general de brigadă în rezervă.

Tensiunile au explodat în Marea Neagră după ce Rusia a ieşit din acordul pentru cereale şi a ameninţat că va considera ţinte toate navele care ajung în porturile Ucrianei. În schimb, grânele creează tensiuni între ucraineni şi unul dintre cei mai mari aliaţi ai săi, Polonia. Varşovia cere Kievului să dea dovadă de mai multă apreciere pentru ajutorul primit şi să nu mai critice decizia de a prelungi interdicţia privind importurile. Explozii au fost auzite din nou şi La Moscova. Trei drone au lovit capitala rusă. Două dintre ele au fost doborâte la periferie, iar una s-a izbit de acelaşi zgârie-nori care fusese lovit şi duminică. Faţada clădirii a fost avariată. Purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe a comparat atacul cu cele de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite.

Tot în explozii şi ţipete de spaimă se trezesc şi ucrainenii din Harkov. În decurs de 24 de ore, ruşii au aruncat peste 60 de proiectile asupra oraşului şi au ucis patru oameni. Ultimul atac a avut loc în cursul nopţii trecute, când două clădiri au fost distruse de drone. În Herson, un tânăr medic a murit după ce o rachetă a lovit un spital. "A fost prima lui zi de lucru, care s-a încheiat fără măcar să înceapă. O asistentă a fost rănită și ea și primește ajutor medical", a declarat Tatiana Karachevich, şefa departamentului de sănătate din Herson. Potrivit Politico, Ucraina are pregătit şi scenariul în care Rusia reuşeşte să îl asasineze pe Zelenski. Ţara va fi condusă de un grup format din ministrul de Externe, cel al Apărării, preşedintele Parlamentului şi şeful cancelariei prezidenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Două nave de luptă ruseşti, atacate cu drone despre care Moscova susţine că au fost lansate din Deltă: "Sub nicio formă n-au plecat de pe teritoriul românesc"