Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Două surori au aflat că au o boală neurodegenerativă mortală, la câteva luni după ce tatăl lor a primit același diagnostic

Două surori au aflat că au moștenit o boală neurodegenerativă mortală la doar câteva luni după ce tatăl lor a primit același diagnostic. Victoria Mullin, din Merseyside, Marea Britanie, tocmai se împăcase cu diagnosticul înfiorător al tatălui ei, Bill, când ea și sora ei au primit vestea că și ele suferă de boala Huntingdon.

de Ana Maria Ghiarasim

la 11.05.2021 , 17:11

Victoria Mullin și tatăl ei, Bill, la o terasă Două surori au aflat că au o boală neurodegenerativă mortală, la câteva luni după ce tatăl lor a primit același diagnostic - Victoria Mullin/Daily Mirror

Lui Bill, în vârstă de 72 de ani, i s-a spus că are această afecțiune în septembrie 2020, după ce începuse să se împiedice la mers și să aibă dificultăți de vorbire și la înghițit.

De asemenea, a început să aibă și probleme de memorie, așa că și-a făcut mai multe analize pentru a afla ce i se întâmplă.

Bărbatul începuse de aibă pierderi de memorie și dificultăți de vorbire

Articolul continuă după reclamă

„Tatăl meu a fost întotdeauna cel mai deștept om pe care îl cunosc, dar erau lucruri esențiale pe care le uita. Inițial nu știam că boala Huntington a apărut în familie, deci nu era ceva care să fi fost analizat”, a povestit Victoria Mullin, potrivit Daily Mirror.

Pe acelaşi subiect

Bill și-a sunat apoi sora în Essex care i-a spus că unchiul lor a murit din cauza bolii Huntingdon, dar că a crezut că acesta a fost transmis doar pe partea masculină a familiei.

Victoria a spus că simptomele tatălui ei i se potriveau și ei, așa că a mers la medic, rezultatele testelor i-au confirmat temerile.

Boala Huntington este o boală genetică fatală

Potrivit site-ului NHS, boala se agravează treptat și este de obicei fatală după o perioadă de până la 20 de ani.

Dar mai multe vești proaste urmau să vină când fiicele lui Bill au primit confirmarea că au moștenit boala.

"Am rămas fără serviciu la șase săptămâni după ce am obținut rezultatele analizelor. Viața se schimbă cu adevărat”, a spus ea.

Boala Huntington se moștenește în proporție de 50% din cazuri

Cu o șansă de 50%, oricare dintre copiii ei ar putea moșteni boala, Victoria și soțul ei trebuie să decidă acum cu atenție dacă vor întemeia o familie în viitor.

În ceea ce privește serviciul, ea a spus că este hotărâtă să nu se mai întoarcă la un program de muncă full time, ”unde simți că îți dai viața pentru muncă”.

Hotărâtă să rămână pozitivă, Victoria a întreprins o acțini caritabile pentru a strânge bani pentru Asociația Boala Huntington.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Două surori au aflat că au o boală neurodegenerativă mortală, la câteva luni după ce tatăl lor a primit același diagnostic