Antena Meniu Search
x

Două zile de doliu naţional după un masacru cu 41 de morţi al jihadiştilor din Burkina Faso

Președintele din Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré, a declarat duminică doliu național pentru următoarele 48 de ore, după un atac al unor presupuși jihadiști în nordul țării, care a ridicat bilanţul morţilor la 41 de, printre ei civili și soldaţi ai armatei.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 15:37

Doliu naţional în Burkina Faso
Doliu naţional în Burkina Faso - Profimedia

„Misiunea de căutare în zona de ambuscadă a grupărilor teroriste armate împotriva unei coloane de Voluntar al Apărării Patriei și a civililor de joi, 23 decembrie a stabilit un bilanț de 41 de cadavre”, explică într-un comunicat al guvernului. purtătorul de cuvânt Alkassoum Maïga, potrivit Le Figaro.

„Președintele Faso decretează un doliu național de 48 de ore ”, transmit oficialii n comunicat. Printre victime se numără şi Ladji Yoro, considerat un voluntar al armatei. În lupta sa împotriva grupărilor jihadiste, armata burkinabe, slabă și prost echipată, se bazează pe acești voluntari, auxiliari civili pregătiți în două săptămâni, și care plătesc un preț mare în lupta antijihadistă.

Doliu naţional în Burkina Faso

Președintele Burkinabe i-a adus un omagiu vineri lui Ladji Yoro. „ Acest îndrăzneț Voluntar pentru Apărarea Patriei trebuie să fie modelul angajamentului nostru hotărât de a lupta cu inamicul ”, a scris șeful statului pe Twitter. Niciun raport despre atac nu a fost furnizat atunci de executiv. „Identificarea victimelor este încă în curs ”, indică declarația guvernului care „ condamnă cu fermitate aceast "atac barbar".

La fel ca vecinii săi, Mali și Nigeria, Burkina Faso a fost prinsă din 2015 într-o spirală de violență atribuită grupărilor armate jihadiste, afiliate Al-Qaeda și grupării Stat Islamic, care au făcut în ultimii ani peste 2.500 de morţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Două zile de doliu naţional după un masacru cu 41 de morţi al jihadiştilor din Burkina Faso