Antena Meniu Search
x

Drama unei familii de români înduioşează Marea Britanie

Un an întreg, Maria şi George, doi maramureşeni stabiliţi la Londra, au trăit în spital, la căpătâiul copilei lor bolnave. Au luptat pentru viaţa ei cu medicii, dar şi cu sistemul

Vezi și

Drama unei familii de români înduioşează Marea Britanie. Un an întreg, Maria şi George, doi maramureşeni stabiliţi la Londra, au trăit în spital, la căpătâiul copilei lor bolnave. Au luptat pentru viaţa ei cu medicii, dar şi cu sistemul

Când doctorii le-au spus că Olivia nu mai are şanse, au cerut în instanţă să nu le fie deconectată fiica de la aparate. Bebeluşul s-a stins ieri, la două zile după ce a împlinit un an, în braţele tatălui. În satul natal din Maramureş, bunicii care au văzut-o doar în fotografii se pregătesc de înmormântare.

Cu fetiţa lor în braţe, părinţii au urcat în grădina de pe acoperişul celui mai mare spital de pediatrie din Londra. Acolo şi-au luat rămas-bun de la unicul lor copil. Pierderea Oliviei au anunţat-o pe o reţea de socializare.

Pentru ei, Olivia a fost îngerul care a venit pe lume cu o povară imensă. Cancer. Fetiţa nu a părăsit spitalul nici măcar o zi. Părinţii ei şi-au cheltuit toate economiile, numai să o vadă sănătoasă.

Medicii din Londra i-au făcut Oliviei şedinţe de chimioterapie pentru tumorile pe care le avea la glandele suprarenale. Tratamentul i-a distrus celulele canceroase, dar i-a afectat sistemul imunitar. Când medicii le-au spus părinţilor că fetiţa nu mai are nicio şansă să trăiască, Maria şi George au încercat să strângă din donaţii banii necesari transferului Oliviei la o clinică privată, unde să fie tratată în continuare.

Pentru dreptul Oliviei la viaţă părinţii au ajuns în instanţă. Totul s-a schimbat, însă, în urmă cu două săptămâni, când Olivia a făcut o infecţie în sânge, incompatibilă cu viaţa.

Fetiţa a fost deconectată ieri de la aparate. A primit medicamente până în ultima clipă, ca să nu simtă durerea. Şi a apucat să vadă cerul măcar o dată. Aşa cum i-au promis părinţii ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Drama unei familii de români înduioşează Marea Britanie