Antena Meniu Search
x

Video Drama unor părinți din Timiș care și-au pierdut bebelușul înainte de naștere. Acuzații de malpraxis: ”Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”

Dramă într-o familie din Timiş. O familie acuză medicii de neglijenţă după ce o gravidă a pierdut fătul deşi era internată în Maternitatea Bega. Femeia avea contracţii şi ar fi vrut să nască prin cezariană, dar i s-a spus că nu e cazul. La numai o zi după ultimul control, inima copilului nenăscut s-a oprit. Spitalul a demarat o anchetă internă.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 20:28

Vezi și

Gravida ajunsese cu sarcina la 39 de săptămani pe 15 martie. O zi mai târziu au început contracţiile şi a mers imediat la spital. De atunci a stat internată, sub supraveghere medicală. Soţul femeii spune că a primit asigurările medicilor că sarcina merge bine şi nu sunt complicaţii.

Ștefan Serafesco, tatăl: ”Am fost sâmbătă, am vorbit cu domnul doctor. Am întrebat dacă sunt ceva probleme cu sarcina. Mi-a zis că nu e absolut nimic, că nu e caz de cezariană, să stăm liniştiţi”.

Părinții dau vina pe medici pentru decesul bebelușului nenăscut

Inima copilului bătea la ultimul control din cursul serii de sâmbătă, dar duminică s-a oprit brusc. Bărbatul crede că personalul medical este de vină pentru deces.

Pe acelaşi subiect

Ștefan Serafesco, tatăl:Sâmbătă seara i s-a făcut control, a fost pusă pe aparatul de contracţii, i s-a făcut control, mi s-a zis că a fost totul în regulă, inima copilului bătea şi ieri dimineaţă inima copilului nu mai bătea. N-a fost suficient monitorizată şi asta este neglijenţa anumitor medici”.

Medicii spun în schimb că gravida era monitorizată în fiecare zi, iar rezultatele testelor indicau că atât mama, cât şi fătul erau bine.

Marius Craina, șef secție Maternitatea Bega: ”În cursul zilei de sâmbătă s-a efectuat, în cursul dimineţii, o carotidogramă care releva o stare fetală intrauterină corespunzătoare, iar ultima carotidogramă fiziologică a fost efectuată sâmbătă seara la ora 19.30”.

Mama a alertat medicii pentru că nu mai simțea mișcările bebelușului

Duminică dimineaţă, echipa de gardă a intervenit, pentru că mama nu mai percepea mişcări fetale.

Marius Craina, șef secție Maternitatea Bega: ”Din păcate, şi conform datelor din literatură, un anumit procent de sarcini din păcate evoluează către moarte subită. Nu este primul caz pe care l-am avut la maternitate. Pentru că având un număr foarte mare de naşteri, procentele se răsfrâng şi asupra naşterilor din clinica noastră”.

Cauza exactă a decesului fătului va fi stabilită după necropsie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Drama unor părinți din Timiș care și-au pierdut bebelușul înainte de naștere. Acuzații de malpraxis: ”Ne-a zis să stăm liniștiți, iar duminică inima copilului nu mai bătea”