Antena Meniu Search
x

După 50 de zile de doliu şi nesiguranţă, Thailanda are un nou rege

Alteţa sa Regală, Prinţul Maha Vajiralongkorn, moştenitor al Tronului timp de 44 de ani, încă din anul 1972, devine Regele Rama X-lea al Casei Regale Chakri.

Vezi și

Alteţa sa Regală, Prinţul Maha Vajiralongkorn, moştenitor al Tronului timp de 44 de ani, încă din anul 1972, devine Regele Rama X-lea al Casei Regale Chakri.

În vârstă de 64 de ani, cu o viaţă excentrică ce a ţinut de multe ori prima pagină a presei internaţionale, prinţul Maha este, de azi, regele Rama al X-lea. La 50 de zile de la decesul tatălui său controversatul moştenitor a acceptat să urce pe tron. Iar oficializarea s-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate. Căsătorit şi divorţat de 3 ori, protagonistul a nenumărate episoade nepotrivite pentru un rege.

În luna iulie a acestui an, toată presa internaţională a vuit după ce a apărut pe un aeroport din Germania în blugi mulaţi, sandale şi un maiou scurt ce îi lasă la vedere tot spatele tatuat. Cu toate acestea, thailandezii nu cunosc multe detalii despre noul său rege.

Asta pentru că, potrivit legii, nimeni nu are voie să critice monarhia, aşa că populaţia nu are de ce să afle amănunte scandaloase. Un lucru, însă, nu i se poate reproşa noului rege, şi anume lipsa de educaţie. Rama al Xlea a studiat în Marea Britanie, apoi a urmat cursurile Academiei Militare Australiene din Duntroon.

Totuşi, asta nu îl va face să atingă, cel puţin pentru moment, popularitatea tatălui său. Deşi oamenii declară că sunt mulţumiţi de ascensiunea sa la tron. Trebuie remarcat şi că, în ultima perioadă, actualul rege a încercat să-şi mai modereze stilul de viaţă.

Regele, în mod tradiţional, este văzut ca o forţă directoare în politica thailandeză care este extrem de polarizată. Se aşteaptă ca încoronarea lui să aibă loc abia anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După 50 de zile de doliu şi nesiguranţă, Thailanda are un nou rege