Antena Meniu Search
x

"Putin e Satana. El şi Medvedev sunt nişte liliputani terminaţi". Înregistrarea în care doi oligarhi ruşi îl critică pe liderul de la Kremlin

Elita moscovită este scandalizată în urma apariţiei în mediul online a unei presupuse convorbiri telefonice între doi oligarhi care-l critică deschis pe Putin, potrivit publicaţiei The Moscow Times. Discuţia neobişnuită ar fi avut loc între producătorul muzical Iosif Prigojin şi fostul senator şi miliardar Farhad Akhmedov. 

de Redactia Observator

la 30.03.2023, 11:24

"Putin e Satana. El şi Medvedev sunt nişte liliputani terminaţi". Înregistrarea în care doi oligarhi ruşi îl critică pe liderul de la Kremlin
"Putin e Satana. El şi Medvedev sunt nişte liliputani terminaţi". Înregistrarea în care doi oligarhi ruşi îl critică pe liderul de la Kremlin - Profimedia Images

Discuţia telefonică a fost publicată pe un cont de Youtube, la începutul lunii martie, însă a început să se viralizeze după ce a fost preluată şi difuzată de postul de televiziune ucrainean Channel 5.

„Pe Putin nu-l interesează nimic. Nu dă doi bani pe oameni. E Satana. Cum vom scăpa de toate astea mai târziu? Fascismul va fi aici, o dictatură militară. O să vedeți. Așa se va termina", spune unul dintre bărbaţi, în timp ce interlocutorul său îl aprobă.

Cu toate acestea, autenticitatea înregistrării este pusă sub semnul întrebării. Pe de altă parte, Institutul independent de știri de investigație Important Stories, care operează în prezent din afara Rusiei, consideră că înregistrarea este autentic, citând o sursă din FSB. Iosif Prigojin a negat, iniţial, pe Telegram că înregistrarea este autentică. Mai târziu, însă, când a vorbit cu jurnaliştii de la publicaţia rusească Fontanka, Prigojin a declarat că doar anumite părţi din conversaţie sunt autentice. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autenticitatea înregistrării, pusă sub semnul întrebării

"Desigur că anumite părţi sunt reale. Vocea este similară cu a mea. Dar nu mi-e clar cum au editat conversaţia. Trebuie să mă lămuresc", a declarat Prigojin, potrivit publicaţiei Meduza. 

În înregistrare persoanele despre care se preuspune că sunt Prigojin şi Akhmedov se plâng de invazia din Ucraina şi îi critică pe unii apropiaţi ai lui Putin, inclusiv pe şeful Rosneft, Igor Sechin, șeful Rostec, Serghei Chemezov, și șeful Gărzii Naționale, Viktor Zolotov, menționând că asociații lui Putin s-au aliat pentru a-l „doborî” pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu

„Uite, au făcut echipă – Igor Ivanovich [Sechin], Serghei Viktorovich [Chemezov] și [Viktor] Zolotov. Ei pun totul pe seama lui Şoigu. Îl numesc nebun, pe la spate, desigur – și acum au sarcina de a-l înlătura”, spune vocea care se presupune că îi aparține lui Prigojin.

"Oamenii ăștia sunt ca gândacii într-un borcan; încep să se atace unul pe altul, sare fiecare la gâtul celuilalt. Vor forma grupuri. Vor lichida o persoană, apoi vor începe să se atace unul pe altul, sărind la gâtul celuilalt. Or să se înece unul pe altul. Ei știu că ăsta e sfârșitul”, a spus şi vocea care pare că aparține lui Akhmetov. Cei doi au mai adăugat şi că liderul de la Kremlin şi Medvedev "au luat-o razna, sunt  nişte liliputani terminaţi".

"Putin e Satana"

Producătorul muzical Iosif Prigojin și soția sa și cântăreața pop Valeria au fost susținători publici de multă vreme ai lui Vladimir Putin și chiar au făcut campanie pentru el la alegerile prezidenţiale din 2018.

Farhad Akhmedov, un miliardar rus de origine azeră, și-a făcut averea în industria gazelor din Siberia în anii 1990 și a fost senator rus între 2004 și 2009. În urma invaziei ruse a Ucrainei, lui Akhmedov i-au fost impuse sancțiuni din partea UE și Marea Britanie și trăiește în prezent în Baku.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Putin e Satana. El şi Medvedev sunt nişte liliputani terminaţi". Înregistrarea în care doi oligarhi ruşi îl critică pe liderul de la Kremlin