Antena Meniu Search
x

Video ”E suficient de patriotic pentru voi?” Un fost soldat american de origine asiatică își arată cicatricile, într-un discurs puternic despre rasism

Un fost soldat american de origine asiatică, ales într-o funcție publică în Ohio, a făcut o declarație puternică despre violența anti-asiatică cu care se confruntă SUA în ultima perioadă, când și-a arătat cicatricile lăsate pe pieptul său în perioada în care a servit Armata SUA.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.03.2021, 09:18

Lee Wong își descheie cămașa și își arată cicatricile
Un veteran asiatico-american și-a arătat cicatricile din vremea când servea Armatei SUA, într-un discurs puternic despre rasism - captura Twitter
  • SUA se confruntă cu un val de atacuri violente împotriva americanilor asiatici.

„Oamenii îmi pun la îndoială patriotismul, că nu arăt suficient de american, nu pot trece peste acest chip”, a spus Lee Wong, președinte ales al consiliului de administrație din West Chester Township, Ohio, în timp ce își descheia cămașa să arate urmele lăsate pe piept.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Nu trebuie să trăiesc cu frică, intimidare sau insulte”, a continuat el. ”Am 69 de ani și am să vă arăt cum arată patriotismul, întrebările despre patriotism. Iată dovada mea”, a spus Wong, ridicându-și cămașa pentru a dezvălui cicatricile.

„Cu asta m-am ales în timpul serviciul militar al SUA. Este suficient de patriotic?”, a întrebat Lee Wong.

Gestul surprinzător a devenit viral pe rețelele de socializare

„Nu îmi mai este rușine să mă plimb”, a declarat Wong. „Înainte mă simțeam inhibat. Oamenii mă privesc ciudat, îndrăznesc să-mi pună la îndoială loialitatea față de această țară. Când am citit ultima dată Constituția SUA, am aflat că suntem toți la fel. Suntem egali", a spus el.

Wong, care se descrie pe sine drept un republican moderat , se plânsese mai devreme că s-a săturat să îndure în tăcere numeroasele abuzuri și discriminări. 

El a amintit că a fost internat în spital în urma unui atac rasist din Chicago, la scurt timp după ce s-a mutat în SUA din Borneo, când avea 18 ani.

„În ultimii ani, lucrurile se înrăutățesc din ce în ce mai mult” a spus Wong. „Oamenii, nu mă înțelegeți greșit. Oamenii mă iubesc în această comunitate, și eu îi iubesc. Dar sunt niște oameni ignoranți care vor veni la mine și vor spune că nu arăt suficient de american sau de patriotic”.

Val de atacuri împotriva asiaticilor din SUA

Violența anti-asiatică a crescut  de la începutul  pandemiei de coronavirus și, la începutul acestei luni, un om înarmat a ucis opt persoane - șase dintre ele femei de origine asiatică - la spa-urile de masaj din Atlanta.

Șeful poliției din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice. Ulterior, polițiștii au anunțat că un tânăr de 21 de ani, pe nume Robert Aaron Long, a fost arestat la aproximativ 240 de mile sud de Atlanta. Căpitanul Baker a declarat că anchetatorii sunt „foarte încrezători” că este suspectul din toate cele trei atacuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ”E suficient de patriotic pentru voi?” Un fost soldat american de origine asiatică își arată cicatricile, într-un discurs puternic despre rasism